Tészta alaphoz
100 g hideg vaj darabok
60 g porcukor
1 csipetnyi fahéj
1 csipet só
1 tojás
180 g liszt
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál őrölt mandula
Csokoládé rétegekhez:
300 g fehér csokoládé
250 g tejcsokoládé
200 g fekete csokoládé (70%)
2 evőkanál vajat
425 ml tejszín
Előkészítés
A sütemény aljának készítsünk csokoládés tésztát. Tegyük egy tálba a lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a sót, a mandulát, a kakaót, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tojást és a hideg vajat. Egy keményebb állagú tésztát kapunk. Tegyük a tésztát kizsírozott és liszttel megszórt sütőformába, de ne csak az aljába, hanem az oldalára is, kb.2-3 cm magasra, majd 30 percre tegyük hidegre. Ezt követően süssük 18 percig 170 ° C-on. Ha kihűlt az elkészült csokis tészta alap helyezzük egy kínáló tálra.
A süti első rétegéhez törjük apróra a fehér csokoládét és tegyük egy tálba. Forraljunk fel 150 ml tejszínt egy serpenyőben, majd öntsük a csokoládé darabokra. Addig keverjük, amíg az összes csokoládé meg nem olvad. A csokoládé keveréket helyezzük a csokis tészta alapra, és legalább egy órán át hagyjuk szikkadni a hűtőszekrényben.
Ugyan ilyen módon készítsük el a második réteget tejcsokoládéval, majd az olvadt csokoládét helyezzük a szilárd, fehér réteg fölé, és hagyjuk legalább 1 órán át a hűtőben.
Az utolsó réteghez törjük apróra a sötét csokoládét és tegyük egy tálba. Egy serpenyőben 125 ml tejszínnel forraljunk össze a 2 evőkanál vajat, és azonnal öntsük rá a csokoládé darabokat. Addig keverjük, amíg a csokoládé meg nem olvad. Ha megolvadt öntsük rá a sütire, és hagyjuk legalább 1 órán át pihenni a hűtőszekrényben. Kívánság szerint díszíthetjük tejszínhabbal, marcipán figurákkal, virágokkal, gyümölccsel.