2024. Február 21. | Eleonóra
Előző

Túrógombóc...

Következő

Waldvierteli máktorta...

Háromrétegű csokoládé álom

Hozzávalók:

Tészta alaphoz

100 g hideg vaj darabok

60 g porcukor

1 csipetnyi fahéj

1 csipet só

1 tojás

180 g liszt

2 evőkanál kakaó

3 evőkanál őrölt mandula

 

Csokoládé rétegekhez:

300 g fehér csokoládé

250 g tejcsokoládé

200 g fekete csokoládé (70%)

2 evőkanál vajat

425 ml tejszín

 

Előkészítés 

A sütemény aljának készítsünk csokoládés tésztát. Tegyük egy tálba a lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a sót, a mandulát, a kakaót, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tojást és a hideg vajat. Egy keményebb állagú tésztát kapunk. Tegyük a tésztát kizsírozott és liszttel megszórt sütőformába, de ne csak az aljába, hanem az oldalára is, kb.2-3 cm magasra, majd 30 percre tegyük hidegre. Ezt követően süssük 18 percig 170 ° C-on. Ha kihűlt az elkészült csokis tészta alap helyezzük egy kínáló tálra.

 

A süti első rétegéhez törjük apróra a fehér csokoládét és tegyük egy tálba. Forraljunk fel 150 ml tejszínt egy serpenyőben, majd öntsük a csokoládé darabokra. Addig keverjük, amíg az összes csokoládé meg nem olvad. A csokoládé keveréket helyezzük a csokis tészta alapra, és legalább egy órán át hagyjuk szikkadni  a hűtőszekrényben.

 

Ugyan ilyen módon készítsük el a második réteget tejcsokoládéval, majd az olvadt csokoládét helyezzük a szilárd, fehér réteg fölé, és hagyjuk legalább 1 órán át a hűtőben.

 

Az utolsó réteghez törjük apróra a sötét csokoládét és tegyük egy tálba. Egy serpenyőben 125 ml tejszínnel forraljunk össze a 2 evőkanál vajat, és azonnal öntsük rá a csokoládé darabokat. Addig keverjük, amíg a csokoládé meg nem olvad. Ha megolvadt öntsük rá a sütire, és hagyjuk legalább 1 órán át pihenni a hűtőszekrényben. Kívánság szerint díszíthetjük tejszínhabbal, marcipán figurákkal, virágokkal, gyümölccsel.

Előző

Túrógombóc...

Következő

Waldvierteli máktorta...

Kövess minket!