Málnás sorbet
„A sorbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség.
Hozzávalók:
165 g porcukor
190 ml víz
300 g fagyott málna
1 evőkanál friss limelé
1 félig felvert tojásfehérje
Elkészítés:
Keverje össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesse folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Kapcsolja magasabb fokozatra a főzőlapot és így melegítse még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vegye le a főzőlapról és tegye a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.
Helyezze bele a málnaszemeket egy tálba és hagyja, hogy felolvadjanak. Turmixolja össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrje le a magokat a málnapépből.Keverje össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsa a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra. Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntse át egy fagyálló edénybe és legfeljebb egy héten keresztül tartsa a fagyasztószekrényben. De legjobb azonnal megenni.
recept: Saga