Málnás sorbet

Málnás sorbet

„A sorbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség.

 

Hozzávalók:

165 g porcukor

190 ml víz

300 g fagyott málna

1 evőkanál friss limelé

1 félig felvert tojásfehérje

Elkészítés:

Keverje össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesse folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Kapcsolja magasabb fokozatra a főzőlapot és így melegítse még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vegye le a főzőlapról és tegye a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.

 

Helyezze bele a málnaszemeket egy tálba és hagyja, hogy felolvadjanak. Turmixolja össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrje le a magokat a málnapépből.Keverje össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsa a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra. Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntse át egy fagyálló edénybe és legfeljebb egy héten keresztül tartsa a fagyasztószekrényben. De legjobb azonnal megenni.

recept: Saga