Hozzávalók (4 adaghoz):
1 kg bárányhús
1 krumpli, kockákra vágva
1 kg paradicsom, hámozva, kimagozva, nyersen felaprítva
25 g vaj
1 ek. frissen őrölt paprika
1 tk. őrölt szerecsendió
1 tk. kurkuma
3 db közepes fej hagyma, felaprítva
1 tk. cukor
2 chili paprika
1 tk. köménymag
2 ek. friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint só
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, s a zsíron addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem barnul. Hozzáadjuk a sót, a kurkumát, a szerecsendiót és az őrölt paprikát, majd 30 percig pároljuk. Ekkor beletesszük krumplit, a paradicsomot, a hagymát, a chilit és a cukrot, s addig főzzük, amíg a hús egészen puha, omlós nem lesz. Akkor jó, ha teljesen elpárolog belőle a felesleges folyadék és a paradicsom is teljesen szétfő. Utolsóként tegyük hozzá a bazsalikomot és a köménymagot. Keverjük jól össze és már csak egy-két percig főzzük. Kínálhatjuk magában egytálételként, vagy rizzsel.
Fábián Gabriella, az elitemagazin.hu dél-afrikai tudósítója
A 2023-as év sok új lehetőséget és váratlan fordulatokat hoz szinte minden jegy szülöttjének életébe.