2024. Április 22. | Csilla, Noémi
Előző

Új Mustang: itt van Amerika...

Következő

Megpihent a használt autó piac...

Tavaszi zsongás a BMW-nél

Debütál a BMW Z4 M40i Pure Impulse különkiadás: a sikeres roadster exkluzív modellváltozata a nyitott tetős vezetési élmény esszenciáját helyezi a középpontba.

 

Kezdjük a lényeggel. A hatfokozatú manuális váltó a BMW Z4 M40i motorházteteje alatt dolgozó, 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinmotor minden korábbinál intenzívebb teljesítményélményét – 340 lóerőt - varázsolja elő. A Pure Impulse különkiadás így 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A hatfokozatú manuális váltót kifejezetten a limitált szériához fejlesztették ki a mérnökök, a színtiszta vezetési élményt a változó áttételű sport kormánymű speciális szoftvere, valamint a tapadásvezérlés és az M sport differenciálmű átdolgozott vezérlési logikája fokozza.

 

Az exkluzív modell duplaküllő-dizájnú, új BMW M könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, magasfényű Black árnyalatban, az első tengelyen 19”, míg a hátsó tengelyen 20” méretben. A BMW Z4 M40i opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó is megtalálható, amely még a legintenzívebb kanyarodások közben is gondoskodik a hajtott kerekek megfelelő teljesítmény-ellátásáról és a felépülő oldalirányú erőhatások irányításáról.

 

Az újdonság karosszériáját exkluzív stílusjegyek díszítik. A típusjelölést is magába foglaló, kibővített M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kizárólag a manuális váltóval szerelt BMW Z4 M40i modell sajátja, ahogyan a magasfényű Black külső visszapillantó-házak és a hátsó kerékjárati ívek légterelői is. A választható karosszériafényezési árnyalatok a különkiadás számára: Frozen Deep Green metál és Sanremo Green metál. Ehhez társul a beltérben a Cognac árnyalatú Vernasca bőrkárpit fekete BMW kontúrozással, amely a fejedelmi elegancia és a sportosság páratlan harmóniáját kelti életre.

Az M Sport csomag, az ülésfűtés, a duplazónás automata légkondicionáló, a szélterelő és a tárolócsomag a roadster összes modellváltozata esetében az alapfelszereltség része. Az elektromosan működtethető vászontető Black és Anthracite árnyalatban is elérhető.

  

Vezetőre összpontosító műszerfal-kialakítás és intuitív vezérlés is dukál a jövendő tulajdonosoknak, amelynek a BMW Maps navigációs rendszer, az okostelefon-integrálhatóság és a WiFi-hotspot is része. A Hi-Fi zenerendszer, a riasztórendszer, a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer, az előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzés és a korrigáló kormánymozdulatokra is képes, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a roadster összes modellváltozata esetében az alapfelszereltség része. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek között pedig megtalálható a Harman Kardon Surround zenerendszer, a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat, a sávváltásra figyelmeztető rendszer, a parkolóasszisztens, a tolatási segédlet, a tolatókamera és a BMW Head-Up kijelző is.

A különlegesség, melyet állítólag lényegében az amerikai piac kényszerített ki, az automataváltós Z4-hez képest 3500 dollárral lesz drágább, az európai szalon árakról egyelőre még nincs információ.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Új Mustang: itt van Amerika...

Következő

Megpihent a használt autó piac...

Kövess minket!