2024. Február 21. | Eleonóra
Előző

Véget ért az amcsi brummogás...

Következő

Alfa Romeo ünnep az 1000 Miglián...

Lexus crossover csak Európának

A Lexus most először mutat be olyan autót, amelyet kifejezetten az európai vásárlók ízléseinek és igényeinek megfelelően fejlesztett.

 

A GA-B platform módosított verziójára épülő LBX-ben mutatkozik be először a Lexus új, Resolute Look elnevezésre keresztelt elülső formanyelve. A Lexus a hajtáslánc tekintetében sem cáfol rá a márkától megszokott környezettudatos megközelítésre: a vadonatúj LBX fejlett, 1,5 literes öntöltő hibrid elektromos hajtásláncot kapott, amelynek fontos eleme az új, erősebb, bipoláris nikkel-fémhidrid (vajon hol gyártott?) akkumulátor.  A négy, más-más tematikák köré épülő felszereltségben elérhető LBX a személyre szabott megoldások széles tárházát kínálja, az infotainmentről pedig a teljesen digitális kezelőfelőlet és multimédiás rendszer gondoskodik.

 

A Lexus minap az egyesült államokbeli Austinban mutatta be a vadonatúj GX-et. Az újdonság a tervek szerint 2023 végétől fokozatosan kerül majd piacra a különböző régiókban. Az új GX tervezésekor a „prémium terepjáró” megalkotását tűzték ki célul, amelynek feladata, hogy a legkülönfélébb körülmények között is növelni tudja a felhasználói élményt, legyen szó akár zord terepen történő navigálásról, akár városi utcákon való cirkálásról. 2002-es bemutatása óta először alakították át alapjaiban a modellt, beleértve a platformot is.

 

Az LX-szel közös, új GA-F platform és a rendkívül hatékony V6-os ikerturbós motor beépítésével a jármű alaptulajdonságai hatalmas fejlődésen mentek keresztül, optimális egyensúlyt teremtve a teljesítmény, az üzemanyag-takarékosság és a csendesség között. A terepjárók tartósságának örökségére építve a jármű jelentős fejlődésen ment keresztül, a terepképességeket segítő csomagokat ötvözve az újonnan bevezetett E-KDSS rendszerrel, ami jobb tapadást eredményezett különböző útfelületeken. Ezenkívül a jármű egyes elemei kivételes merevséggel büszkélkedhetnek, ami az EPS használatával párosulva precíz és lineáris kormányreakciókat biztosít, így elérve a Lexusra jellemző közúti vezetési élményt, miközben megőrizte a valódi terepképességeket is.

 

Ezenkívül a külső formák megtestesítik a kiváló arányokra és egyediségre való törekvést, amely a funkcionalitásban és a dinamikus teljesítményben gyökerezik, így látványos, a terepképességekhez is nagyban hozzájáruló megjelenést kölcsönözve az autónak. A kivételes teljesítmény és kalandvágyat ébresztő megjelenés minden úton biztosítja a vezető kényelmét. Az aprólékosan megtervezett formák minden szögből javítják a kilátást, ami terepen kiemelkedően fontos, és emellett kivételes közúti használhatóságot biztosít. Az utasteret átgondolt funkciókkal látták el, amelyek modern és kényelmes környezetet teremtenek, valamint biztonságérzetet keltenek a vásárlókban bármilyen körülmények között. Hogy az ígéretekből mi a valóság, majd elválik, ha tesztelhetjük az új modellt.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Véget ért az amcsi brummogás...

Következő

Alfa Romeo ünnep az 1000 Miglián...

Kövess minket!