2023. November 30. | András, Andor

A „kicsike” nagyszerűen egyszerű

A tisztán elektromos meghajtás, a króm és a bőr alkalmazásának teljes mellőzése, a merőben új formanyelv és a fejlett digitalizációs megoldások egysége: ez MINI Concept Aceman.

 

Tisztán elektromos meghajtás, karizmatikus letisztultságot éltető Charismatic Simplicity formanyelv, új digitális felhasználói élmény, valamint bőrözött és krómozott elemeket teljes egészében mellőző, felelős anyaghasználat: a MINI ezen főbb irányvonalak mentén mutatja be a prémium kisautó-szegmens első crossover modelljének koncepcióját. A tanulmányautó mindenekelőtt azon formai és technológiai innovációkra helyezi a hangsúlyt, amelyek égisze alatt a MINI meghatározza a márka által fémjelzett vezetési élmény jövőjét.

 

Megjelenésével a MINI Concept Aceman tanulmányautó agilitást és magabiztos kiállást sugall, a márka két legsikeresebb modellje, a MINI Cooper és a MINI Countryman hamisítatlan stílusjegyeinek ötvözetével alkotva meg a crossover modellek modern újraértelmezését.

 

A MINI Concept Aceman tanulmányautó világpremierjével a MINI új formanyelvének korszaka is megkezdődik. A „Karizmatikusan egyszerű” formanyelv alappillére egy olyan dizájn, amely segít minden egyes MINI modell egyediségét kihangsúlyozni és intuitív módon, letisztult formanyelvvel középpontba helyezni a brit prémiummárka esszenciáját. Az új formanyelv stílusát a fények, a mozgások, az interakciók és a hangok holisztikus felhasználói élménye is nagymértékben meghatározza.

 

Az újrahasznosított textilből szőtt, friss színekkel kontrasztba hozott felületek olyan digitális elemekkel egyesülnek, mint például a műszerfal új, OLED-technológiás kijelzője. A következő modellgeneráció tisztán elektromos meghajtású modelljeit most először önálló hangzásvilág is jellemzi majd, amely érzelmekben gazdag menethangokat, az új élménymódok esetében pedig autentikus hangaláfestéseket ígér.

 

A MINI Concept Aceman tanulmányautót négy ajtóval és egy nagyméretű csomagtérajtóval szerelték fel, amelyek mögött öt ülőhely várja a márka rajongóit. A koncepció 4,05 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,59 méter magas karosszériáját a márkától elvárt arányok mentén, rendkívül modern formanyelvvel rajzolták meg a tervezők, akik a karosszéria klasszikus, hármas elrendezését és körbeölelő ablaksávját is az alapoktól gondolták újra. A karosszériaelemek és az üvegfelületek közötti, szinte észrevétlen átmenetek a modell kimagaslóan előnyös aerodinamikai tulajdonságait éltetik.

 

A nagyvárosi környezetbe tervezett, mégis sokoldalú crossover modell széleskörű adottságait a karosszéria alján végigfutó védősáv, az erőteljesen kihangsúlyozott kerékjárati ívek, a nagyméretű keréktárcsák, a látványos tetőcsomagtartó, valamint az első és hátsó védőpanelek nyomatékosítják.

 

A brit prémiummárka rajongói első ízben Kölnben, a 2022-es Gamescom videojáték-vásáron tekinthetik meg teljes életnagyságban a MINI Concept Aceman tanulmányautót. A videojáték- és e-sport-közösség fejlesztőinek, kiadóinak, szakértőinek és rajongóinak nemzetközi találkozóját 2022. augusztus 23-28. között rendezik meg a Koelnmesse vásár- és kiállítási központban.

Tóth Gábor Ákos

 

Kövess minket!