2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

Balaton-felvidéktől az Őrségig...

Következő

Ikonikus falak között...

Mészáros Tamás, a színész-énekes

Mészáros Tamás felvidéki énekes- színész, a komáromi Magyarock Dalszínház tagja, szóló előadóként is tevékenykedik. 2014 óta folyamatosan jelennek meg lemezei. Olyan témákról énekel, amelyek rólunk, emberekről szólnak, mindezt igényes zeneiséggel fűszerezve. Tavaly Szolnoki Péterrel, a Bon-Bon együttes énekesével, frontemberével énekelt duettet „Szóljon egy dal” címmel. A napokban pedig megjelent az új dala, a Jótündér – az Azok a fiúk nagysikerű zenei formáció egyik szerzeményének feldolgozása. 

 

– Miért pont ezt a dalt választotta?

 

– Jó darabig csak saját dalokat jelentettünk meg, ami szándékos döntés volt. A Jótündér című dal dalfeldolgozása Török Tamás közbenjárására – az eredeti Azok a fiúk formációnak basszusgitárosa volt, jelenleg a Bon-Bon együttest erősíti – kaptuk meg a lehetőséget, hogy újra a köztudatba kerülhessen ez a remek szerzemény. A zenekartól ez a kilencvenes évek eleji nagy sláger volt mindig is a kedvenc dalom. Sajnos a feldolgozás szomorú apropója, hogy nemrégiben elhunyt Szerdahelyi Skatc László, a formáció zeneszerzője, frontembere, énekese. Így most már Miklós Tibor szövegíró mellett ő is az égi zenekart erősíti. Szeretnénk nekik méltó emléket állítani ezzel a kicsit mai hangszeléssel feldolgozott dallal.  Egy filmes klipet is készítettünk, amely szerintem mindent elárul a dal mondanivalójáról, de vannak benne csavarok is. Mindenki döntse el, hogy éppen neki mit is jelent pontosan ez a dal.

 

– Szolnoki Péterrel több közös daluk van. Hogyan találtak egymásra?

 

– Szolnoki Péterrel 2016-ban találkoztam először egy Bon-Bon koncerten. Az akkor megjelent lemezemből adtam nekik, amely megtetszett Péternek, legjobban a „Minden most indult el” című dal. Ennek kapcsán kezdtünk el beszélgetni. Kiderült, hogy ő is felvidéki felmenőkkel rendelkezik. A közös téma közös munkát eredményezett, majd segítségül hívtuk Duba Gábort, aki megírta első dalunk szövegét, a „Szóljon egy dal”-t, amely 2019-ben jelent meg, s amelynek mottója: ,,Nem számítanak határok, a dal mindenkit összeköt.” Szolnoki Péterben nemcsak egy barátra leltem, hanem egy szakmai mentorra is. Különleges és egyedi hangja van. Többször visszahallottam, hogy hasonlít a hangom az övére, ami nagy megtiszteltetés számomra.

 

– Új dalok?

 

A karantén ideje alatt sem tétlenkedtünk. Elkészült a „Tavasz” című dalom, amelyben Szolnoki Péter fuvolán közreműködik, Szentmihályi Gábor "Michel" dobol, Tulkán Pétert trombitán játszik. Ez a dal egy igazi vágyakozás a tavasz iránt, amely átvitt értelemben a szerelmet is jelentheti.

 

– Milyen témákról énekel? Milyen stílus áll a legközelebb önhöz?

 

–  Egyszerű, emberi témák inspirálnak, az izgat, ami velünk történik. Sosem akartam a rajongóinknak nagy fejtörést okozni a szövegeinkkel. Annak ellenére, hogy dalaim a pop-rockba sorolhatók, sokféle stílust szeretek, hallgatok.

 

– És a másik szerelem, a színház…?

 

– 2005-ben még diákként kerültem közel a zenés színházhoz, ami teljesen lenyűgözött. Később a zeneiskola mellett rendszeresen szerepeltem diákelőadásokban, majd fél profi, profi produkciókban. Jelenleg a komáromi Magyarock Dalszínház tagja vagyok, s több mint 15, jelenleg is futó előadásban játszom. Legkedvesebb szerepeim közé tartozik Grabowski, a Macskafogóból, de mondhatom akár Jerry Lee Lewis karakterét is a Made in Hungáriából vagy a Szép nyári nap/Neoton musical főhősét, Varga Pétert is.

 

Hogyan tovább?

 

– Jó lenne újabb kihívásoknak megfelelni a színházban, de készülnek a további dalok is. Hamarosan szeretnék újabb albumot elkészíteni, és nem maradhat el egy lemezbemutató koncert sem. Szeretném, ha a zeném országosan is ismertté válna.

Előző

Balaton-felvidéktől az Őrségig...

Következő

Ikonikus falak között...

Kövess minket!