2024. Július 23. | Lenke
Előző

Megosztom …– Járó Zsuzsa, színés...

Következő

Megosztom… Pataki Ferenc, színész...

Megosztom… Nagy Dániel Viktor színész, zenész

Nagy Dániel Viktor
Kérdéseink válaszadója ezúttal a Junior Prima Díjas Nagy Dániel Viktor, színész, zenész, aki számos budapesti és vidéki társulatban megfordult,  játszott kőszínházakban és alternatív társulatokban egyaránt, mind zenés darabokban, mind prózai előadásokban. A jóképű fiatal művész sikere vitathatatlan.

 

- Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

- A legtöbb este, amikor játszom, vagy énekelek, különleges számomra, nehezen tudnék kiemelni egy-egy koncertet, vagy nagyszabású színházi eseményt, ami meghatározóbb volt a többinél. Az biztos, hogy a monodrámám  bemutatása, vagy a Brazilok c. film megjelenése legalább ugyanannyira nagy pillanat volt, mint most a zenekarom, a Wigama Lekko nemsokára megjelenő nagylemezének lemezbemutató koncertje lesz, április 20-án, az Urániában.

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Nem a sérülések gyógyulása a legfontosabb folyamat az életben, hanem a felismerés, hogy bizonyos kapcsolatokat és velük együtt bizonyos nehézségeket miért vonz be az ember újra és újra. Ha van hajlandóság bennünk ezeket a felismeréseket kutatni, akkor a szenvedéssel járó tapasztalások útmutatók. Én nagyon szerencsésnek érzem magam, mert megtaláltam a lelki társam.

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Hollandiában.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Sosem példaképek motiváltak engem, hanem a belső érzéseim, a hivatástudatom. A családom mindig támogatott a döntéseimben, de a legnehezebb pillanatokban sem befolyásoltak, azt mondták, nekem kell érezni, mi a jó számomra. Hagyták kialakulni a belső iránytűmet, emiatt elég tudatos vagyok a mai napig a pályámat illetően, ők pedig örülnek minden sikeremnek. Ez így jó.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

Eszter médium - Médiumi élmények. Érdekel a spiritizmus és ez a napló jellegű könyv egyszerre mutatja be Eszter médium életének és mediumitásának fontosabb állomásait, dokumentarista jelleggel, és egyszerre enged bepillantást más, gyönyörű világokba, amit mi csak sejtünk. Olvasmányos és rendkívüli élettörténet, ajánlom mindenkinek.

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- A körülöttem élő embereket kell megkérdezni, ők a hiteles források ezen a téren. Elvégre az a fontos, hogy mit adunk másoknak az életünk során, a belső megéléseink, úgymond, csak ránk tartoznak. Teszem a dolgom, törekszem a jóra, a fejlődésre, az egyensúlyra és értéket szeretnék teremteni a munkámmal.

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

Sosem gondolkodom ezen. Minden nap az elérendő céljaimra koncentrálok inkább, az elvégzendő feladataimra és a harmonikus belső és külső működésre. Sok lehetőség van a spirituális úton önmagunk megismerésére és gyógyítására, mindenkinek kívánom, hogy találja meg a hozzá leginkább illő módszert. A reménykedés olyan tudatállapot, amiben nincs helye a rettegésnek, és én mindennap remélek.

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Beteljesülőben vannak.

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Nem tudhatom biztosan, milyen hatékonysággal dolgoznak egyes alapítványok, minden pénzbeli felajánlásom alkalmával bízom benne, hogy jó helyre kerül a segítségem. Jótékonysági eseményekre is szívesen megyek, de a személyes támogatást fontosabbnak tartom. Két évvel ezelőtt például felkaroltam egy utcán élő, idős hölgyet, akinek ma már munkája, lakhatása és párkapcsolata van. Ebben az esetben így volt hatékony.

 

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- Annyira vagyok csak hiú, amennyire a munkám megköveteli, és ezt sem kifejezetten hiúságnak hívnám, inkább igényességnek.

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

 

- A páromra és a dalaimra.

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Természetesen voltak csalódásaim, de nem volt olyan törés az életemben, amire ma így emlékeznék: "a legnagyobb csalódás". Hosszabb, vagy rövidebb idő alatt fel tudtam dolgozni mindent, ami történt velem. Úgy gondolom, hogy a dolgok okkal történnek, és néha önmagunk megadása a legjobb, amit tehetünk a nehézségekben.

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

- Szuper dolognak tartom, hogy rengeteg információ érhető el ma már az ember testének és anyagcseréjének működéséről. A leghatékonyabb módszernek az ezekről való tájékozódást és az egyedi étrend kialakítását tartom. A most divatos diéták kényelmesek, mert "csak" betartani kell őket, de ezek is addig működnek, ameddig hittel és élvezettel csinálja az ember. Tapasztalatom szerint, ha tisztában vagyunk azzal, melyik étel milyen hatással van a testünkre, örömtelibb dolog magunknak kitalálni az ételeinket.

 

NÉVJEGY

Nagy Dániel Viktor 1987-ben született, a középiskolai évek után egyenes út vezetett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Az egyetem után azonnal szabadúszó lett. Számos budapesti és vidéki társulatban megfordult, játszott kőszínházakban és alternatív társulatokban egyaránt, zenés darabokban, prózai előadásokban. Fellépett az Ódry Színpadon, a Centrál Színházban, a József Attila Színházban, az Átriumban, a Belvárosi Színházban, a Sanyi és Arankában, a Pécsi Nemzeti Színházban és a Budaörsi Latinovits Színházban. 2017-től visszatérő színésze az Orlai Produkciós Iroda által létrehozott előadásoknak, olyan produkciókban szerepelt, mint a Római vakáció, a Száll a kakukk fészkére, a Hair, a Várj, míg sötét lesz, az Egy fenékkel két lovat vagy A fura.  Számos szerepben tapsolhatta meg a közönség, többek között első monodrámájában, a Leszámolás velem című darabban. 

A Kiválóságok Klubjának mentorálltja, Junior Prima Díjas. 2017-ben első filmszerepében, a Brazilok-ban is megmutatkozott. 2018 tavaszán Hrutka Róberttel közös koncertturnéra indultak Felhangolva címmel. 2018. augusztusában pedig napvilágot látott első videóklipje  Otthon.Budapest címmel.

 

Fotó: Sin Olivér

Előző

Megosztom …– Járó Zsuzsa, színés...

Következő

Megosztom… Pataki Ferenc, színész...

Kövess minket!