2024. December 01. | Elza
Előző

Grillpraktikák...

Következő

Élelmiszerbiztonság kánikulában...

Winelovers Wine Awards

A legjobb reduktív fehérbor a Villa Sandahl Roses darling 2022 rajnai rizlingje, a legjobb hordóban érlelt fehérbor Balassa István „KAKAS” 2022-es tokaji furmintja lett. A legjobb rozé díjat a Szentpéteri Borpince Néró Rosé 2023-as válogatása érdemelte ki, a legjobb pezsgő címet a Kreinbacher Birtok Extra Brut Magnum 2019 kapta.

 

A legjobb gyümölcshangsúlyos vörösbor Maul Zsolt Creator kékfrankosa 2020-ból, a legjobb tanninhangsúlyos vörösbor a Fritz Birtok Primus Szekszárdi Cuvée Prémium 2020 tétele lett. A legjobb édesbor és egyben legjobb furmint a Matyisák Pince és Kádárüzem Tokaji Esszencia 2008 tétele, a legjobb olaszrizling pedig az Illés Borászat Badacsonyi Holdkő 2022 bora. A kékfrankosok közül a Fyrmonia Organic Winery Kékfrankos 2022 lett a legjobb, az őshonos fehér szőlőfajták legjobbja címet a Zsirai Pincészet Középhegy tokaji hárslevelű 2022 nyerte el.

 

Összesen 163 bor szerzett aranyérmet, emellett 393 ezüstérmet és 222 bronzérmet osztottak ki. A legeredményesebb hazai borászat 6 aranyéremmel a Trifecta Wines volt, akik ezzel elnyerték a Winery of the Year címet, a legtöbb érmes külföldi borászat pedig a román Crama Girboiu 4 aranyéremmel.

 

A tokaji aszú kétségtelenül a legjobb édes borok közé tartozik a világon, és ezúttal is volt jó néhány példa, amely ezt hihetetlenül szépen mutatta meg. Ezekben a borokban a cukortartalom és a vibráló savak egyensúlya mellett a rendkívüli komplexitás jelenik meg. Szintén voltak nagyszerű szamorodni tételek, amelyek egyfajta gyümölcsösebb, letisztultabb megnyilvánulásai a borvidéknek” - emelte ki Caroline Gilby Master of Wine, aki eddig minden évben jelen volt a zsűriben, ezúttal az édes borok specialistájaként.

 

A Winelovers Wine Awards már a kezdetektől a borszakma nagy neveit, ikonikus alakjait hívja meg zsűritagnak, most is számos Master of Wine, Master Sommelier, elismert borszakíró, tanácsadó érkezett európai országokból, és egyre többen az Egyesült Államokból és Ázsiából.

 

 

Előző

Grillpraktikák...

Következő

Élelmiszerbiztonság kánikulában...

Kövess minket!