2020. November 27. | Virgil
Előző

Pulykás rizstészta...

Következő

Gluténmentes linzer variációk...

Panzanella mozzarellával

Hozzávalók (4 adag):

4 szelet szikkadt kenyér, nagyobb kockára vágva

8 vékony szelet prosciutto sonka, apróra tépkedve

10 dkg mozzarella, lereszelve

½ csokor bazsalikom, levelekre szedve

60-70 dkg koktélparadicsom, félbevágva

½ csésze olajbogyó

2 ek. olívaolaj

 

öntet:

2 szardellafilé olajban, lecsepegtetve

1/4 csésze (60ml) extra szűz olívaolaj

1/2 citrom leve

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt közepes grill fokozaton. Forgassuk a kenyeret olajba, és tegyük egy tepsibe. Grillezzük 4 percig, vagy amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Szórjuk meg a mozzarellát a krutonnal, és további 3 percig tegyük vissza a grillbe, vagy amíg megolvad és aranyszínű nem lesz. Tegyük félre kihűlni.

Az öntethez a fokhagymát és szardellát mixeljük pépesre. Adjuk hozzá az olívaolajat és a citromlevet, fűszerezzük borssal és keverjük össze.

 

Tálalás: helyezzük egy nagy tálba a paradicsomot, a bazsalikomot, a sonkát és az olajbogyót. Adjuk hozzá krutont, csepegtessük rá az öntetet és keverjük össze.

 

Tipp: Ha hús mellé köretnek tálaljuk, akkor a sonkát hagyjuk el.

Előző

Pulykás rizstészta...

Következő

Gluténmentes linzer variációk...

Kövess minket!