Hozzávalók (6 adag):
4 db alma
fél rúd fahéj
pár szem szegfűszeg
1-2 ek xylit (nyírfacukor)
0,5 db citrom héja és leve
2-3 evőkanál tojáslikőr
A túrókrémhez:
900 g félzsíros túró (2 zacskó)
330 g natúr joghurt (1 nagy doboz)
2 kupak folyékony édesítő (ízlés szerint)
1 citrom héja és leve
Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk citromlével és rászórjuk a nyírfacukrot, a citrom héját. Mellé tesszük a fűszereket és alufólia alatt 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát és 5-10 perc alatt megpirítjuk. Ha kicsit kihűlt apróbb kockákra vágjuk. A túrókém hozzávalóit is elegyítjük és a poharakat félig megtöltjük (kisebb méretű pohár ajánlott), erre jön a darabolt sült alma, majd még egy réteg túrókrém. A tetejét meglocsoljuk 2-3 evőkanál tojáslikőrrel. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
recept: Dr.Farkas Kitti, Alakorvoslás program