Hozzávalók (2 személyre)
1 db Vapeur vörösbab konzerv
2 db banán felkarikázva, lefagyasztva
40 g kakaópor
1 csipet só
1 csipet fahéj
2 ek. (vagy ízlés szerint) juharszirup
A díszítéshez:
5 dkg törökmogyoró és/vagy kis marék kókuszchips
friss gyümölcsök ízlés szerint (pl. eper, málna, áfonya)
Elkészítés:
Tegyük a babot, a fagyasztott banánt, a kakaóport, a sót, a fahéjat és a juharszirupot egy aprítóba és aprítsuk-keverjük addig, ameddig szép krémes állaga lesz. Kóstoljuk meg, és ha nem tartjuk elég édesnek tehetünk még hozzá juharszirupot, de óvatosan! Kanalazzuk a krémet pohárkákba és a tetejét szórjuk meg a friss gyümölccsel, valamint az apróra vágott törökmogyoróval és/vagy kókuszchips-szel. Azonnal tálalhatjuk vagy tartsuk hűtőben tálalásig.
recept: Bonduelle