Hozzávalók:
160 gramm darált mandula
4 ek. xilit vagy más édesítő
½ csomag sütőpor
3 tojás
3 ek.tejföl
2 savanyú alma
1 késhegynyi fahéj
1 lime (vagy citrom) leve
40 gramm dió durván összevágva
40 gramm mogyoró durván összevágva
50 gramm olvasztott vaj
Elkészítés:
Vágjuk le az alma héját, csumázzuk ki és vágjuk apró kockákra. A citromlevet keverjük össze a fahéjjal. A tojásokat, a vajat és a tejfölt turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a többi összetevőt. Öntsük egy sütőpapírral kibélelt kb. 20 x 3w0 cm-es tepsibe és süssük 170 fokon kb. 45 percig. Tálalás előtt kockázzuk fel és szórjuk meg porcukrot helyettesítő édesítővel.
Burri Erika