Hozzávalók:
50 dkg sovány túró
15 dkg zabkorpa
4 db tojás
30 csepp folyékony édesítőszer
1 citromból nyert citromhéj
1 csipet só
3 dl sovány joghurt
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a 2 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzámorzsoljuk a zsírszegény túrót, hozzámérjük a zabkorpát és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, majd egy kevés fehérjével lazítjuk. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a kemény fehérjehabot majd az egészet 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A túrós masszából kis gombócokat készítünk, és a lobogó vízben megfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 1 percet főzzük és leszűrjük. A zsírszegény joghurtot kikeverjük édesítővel és egy pár csepp citromlével Tányérra kiszedünk a gombócokból, és a joghurttal meglocsolva tálaljuk, xilittel megszórjuk a tetejét.
recept: Rákos Lili