Hozzávalók:
28 cm-es tortaforma
A tésztához:
100 g hideg vaj
70 g porcukor
1 csipet só
1 tojás
200 g liszt
2 evőkanál őrölt mandula
A málna krémhez:
300 g málna (frissen vagy kiolvasztva)
70 g porcukor
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1 csipet só
2 evőkanál kukoricakeményítő
A csoki réteghez:
150 g tejszín
70 g vaj
300 g kiváló minőségű fehér csokoládé
Elkészítés:
Készítse el a tésztát a süti aljához. Helyezze a tálba lisztet, a porcukrot, a sót, a mandulát és keverje össze. Adja hozzá a tojást és a hideg vajat, keverje össze és gyúrja jól át. Helyezze a tésztát az olajozott és liszttel meghintett formába, tegye a hűtőbe kb.30 percig, majd percig 170 ° - on süsse kb.18 percig.
A következő torta réteghez mossa meg a málnát (amikor a gyümölcs kiolvadt, engedje le a vizet) és tegye egy serpenyőbe. Keverjek össze 100 ml vízzel, cukorral, citromlével, sóval és kukoricakeményítővel, majd folyamatos keverés közben főzze közepes lángon, addig, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Tegye a tölteléket a tészta tetejére és tegye a hűtőbe legalább fél órára, hogy megszilárduljon a málnakrém.
Időközben aprítsa fel a csokoládét és tegye egy tálba. Forralja fel a tejszínt és a vajat egy serpenyőben, és azonnal öntse a forró tejszín - vaj keveréket a fehér csokoládédarabokra. Keverje addig, amíg a csokoládé megolvad. Óvatosan öntse keveréket a tortára. Helyezze vissza a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Tálalás: díszítsük csokoládé forgáccsal, vörös cukor szívvel vagy málnával. Hűtés után a málna torta néhány nap után még mindig jó ízű. Le is lehet fagyasztani, jól felolvasztható.