Hozzávalók (10 adag):
1 doboz brownie keverék, a csomagolási utasítások szerint elkészítve
675 g. lágy tejszínes krémsajt
150 gr cukor
2 tojás, felverve
1 evőkanál vanília kivonat
36 db kerek, csoki, vanília töltéses keksz (Pld. Oreo, Neo)
Elkészítés:
Készítse el a brownie keveréket a recept szerint egy tálban. Egy másik tálban keverje össze homogén állagúra a krémsajtot és a cukrot. Folyamatos keverés közben adja hozzá a tojást és a vaníliát. Melegítse elő a sütőt 165 ° C-ra, vajazzon ki egy 23x33 cm-es tepsit. A brownie tésztát egyenletes rétegben kenje el a serpenyő alján. Helyezzen 24 db kekszet a brownie tészta tetejére. Majd a szélek kitöltéséhez vágjon ketté 6 kekszet, és úgy helyezze el. Öntse a sajtkrémet a tetejére, egyenletesen elosztva. Zúzza össze a fennmaradó 6 kekszet és szórja a krém tetejére. Süsse kb. 45 percig, amíg a szélei enyhén aranysárga, a középső rész kissé kopogó nem lesz.
Hűtsek le és tartsa hidegen legalább 2 órán át. Szeletelve tálalja.