2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Dél-afrikai mangó chutney-s csirke...

Következő

Bobotie ...

Vadpörkölt

Hozzávalók

600 gramm szarvashús, kisebb darabokra vágva.

100 gramm sertésszalonna

2 evőkanál vaj

1 vagy több gerezd fokhagyma

6 kis (vagy 2 nagy) vöröshagyma, apróra vágott vöröshagyma

1 zellerszál

80 gramm szárított almakarika, vékonyra vágva

½ csésze száraz vörösbor

½ csésze marhahúsleves

1 teáskanál só

½ teáskanál fekete bors

¼ csésze tejszín (nem kötelező)

2 teáskanál friss petrezselyem

 

Elkészítés

Előmelegített serpenyőben süssük ki a szalonnát. Adjuk hozzá a húst, barnítsuk meg, majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

A fennmaradt zsiradékhoz adjunk egy kis  vajat, pirítsuk meg benne a fokhagymát, a hagymát és a zellert, amíg a hagyma megpuhul.

Csökkentsük a hőfokot, és adjuk hozzá a megbarnított húst, a húslevest, a sót és a borsot. Pároljuk alacsony hőfokon, amíg majdnem puha nem lesz (1-1½ óra). Ha szükséges, adjunk hozzá folyadékot.

Adjuk hozzá az almakarikákat, és pároljuk még 30 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjü kbele  a tejszínt és a petrezselymet.

 

Tálalás
Kínáljuk rizzsel. A köralakban elhelyezett köret üres közepébe tegyük a pörköltet.
recept: Fábián Gabriella, Dél-afrikai tudósító

Előző

Dél-afrikai mangó chutney-s csirke...

Következő

Bobotie ...

Kövess minket!