2024. Július 22. | Magdolna

Limitált modellekkel ünnepel a BMW

A BMW 2020-ban került kapcsolatba az életmód-márkaként ismert Kith alapítójával: ebből az együttműködésből született most egy csupán 7 darabos limitált széria.

 

Az elmúlt években a nemzetközi művészeti vásárok mezőnyét jelentősen átrendezték a pandémia okozta nehézségek, a mindkét évben sikerrel megrendezett Art Market Budapest azonban ennek ellenére tovább erősítette nemzetközi pozícióját. Az idén 12. alkalommal megnyíló vásárral szembeni nemzetközi szakmai bizalom és a hazai művészeti piac stabilitása egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy minden korábbinál nagyobb számú és a járvány előtti területi igényeket messze meghaladó kiállítói jelentkezés érkezett az idei évben az Art Market Budapesthez, ami minden eddiginél magasabb színvonalú és szélesebb válogatásra adott lehetőséget a vásár galériatulajdonosokból álló nemzetközi szakmai testülete számára. Közép- és Kelet-Európa vezető művészeti vásárának ezúttal is kiemelt partnere volt a kultúra támogatásában félévszázados múltra visszatekintő BMW hazai képviselete, a BMW Group Magyarország.

 

A BMW immár több mint egy évtizede ápol szoros kapcsolatot az attraktív popkultúra meghatározó ikonjával, Jeff Koons-szal, aki idén a BMW M850i xDrive Gran Coupé műszaki alapjaira készített el egy mindössze 99 példányban napvilágot látó, rendkívül limitált szériát. A 2022 februári Frieze Los Angeles művészeti kiállítás színpadán a „THE 8 X JEFF KOONS” különkiadás a BMW modelltörténetének eddigi legrészletesebben kidolgozott műalkotásaként ünnepelte világpremierjét. Bemutatását követően a modell többek között a 16-ik Istanbul Contemporary, a Paris Photo, a Goodwood Festival of Speed, az Art Dubai, a West Bund Art & Design Fair Shanghai és az Art Basel Hong Kong színpadán is feltűnt, ahogy az Art Market Budapest művészeti kiállításon is reflektorfénybe került.

 

Ide csatlakozó aktuális hír, hogy a cég fennállását ünneplő 50. esztendőben egy történelmi modell köti össze a múltat az elektromos mobilitásra összpontosító jelennel. Vérbeli márkarajongóként Ronnie Fieg egy 1972-es BMW 1602 modellt is kortárs elektromos autóvá alakított. A divattervező ezzel a történelem előtt is fejet hajt, hiszen az 1972-es müncheni olimpia szervezői két olyan BMW 1602 modellt is használtak, amelyeket elektromos autóvá alakítottak át: egyiket a hosszú távú versenyek kísérő kocsijaként, másikat pedig a közvetítő stáb kamerás kocsijaként. Ezzel a két autóval vette kezdetét a BMW hálózatról tölthető modelljeinek úttörő, jövőbe mutató sikertörténete.

 

A Ronnie Fieg által készített, egyedi, 1972-es BMW 1602 Elektro modellel a tervező impozáns BMW-gyűjteménye újabb értékes négykerekűvel bővül. A Kith alapítójának garázsában olyan legendák sorakoznak, mint például a BMW-vel megkezdett együttműködés első lépéseként megálmodott BMW E30 M3. Ronnie Fieg a nagyapjától örökölte BMW-k iránti szenvedélyét, a BMW M divízió oldalán gyümölcsöző együttműködése pedig ennek a rajongásnak a kiteljesedése. A divattervező 2011-ben alapította a Kith életmód-márkát, amelynek égisze alatt 2020-ban kezdett együttműködésbe a BMW-vel. Első közös munkájuk eredményeként látott napvilágot a 150 példányban elkészült BMW M4 Competition x KITH különkiadás, amelynek összes darabja kevesebb, mint 30 perc alatt elkelt.

 

A bajor prémiummárka most az átalakított BMW i4 M50 modellből már csupán 7 darabot készít el a nagyközönség számára. Ezek egyikét ráadásul globális árverésen gurítják majd kalapács alá. A Kith Vitality Green az az árnyalat, amelyben az újabb együttműködés mindkét modellje tündököl. Nincs ez másként az utastérben sem, ahol mindkét exkluzivitás Caramel árnyalatú, finomszemcsés Merino bőrkárpitozást visel.

 

A limitált szériában készülő BMW i4 M50 utasterét szintén Caramel árnyalat díszíti, az ülésektől és az ajtókárpitoktól kezdve, a középkonzolon és a műszerfal alsó felén keresztül, egészen a térdpárnákig és a kormányoszlopig. A luxus minőségű vezetési élményhez elektromosan működtethető napfénytető, finom tölgyből készült utastéri betétek és Harman Kardon surround audiorendszer járul hozzá, amely tökéletes hangaláfestéssel fűszerezi meg a Kith által készített BMW i4 M50 vezetési élményét.

Tóth Gábor Ákos

 

Kövess minket!