2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

Úton...

Következő

Egy XXI. századi dandy arcképe –Timo...

„Az év színe” idén két szín

A 2020-as év nem csak a személyes gondolkodásmódunkat és hozzáállásunkat változtatta meg. Nem gondolnánk, de az idei év a divat, a szépségipar, a képzőművészetek és sok más egyéb terület alakulását is befolyásolta, nemcsak gazdasági vonatkozásban, de irányzatok és trendek vonalában is. Ezek a hatások érzékelhetőek a Pantone 2021-es színválasztásában is, ugyanis a világhírű színintézet rendhagyó módon idén egyszerre két árnyalatot választott meg az „Év színének”. Mivel a színek nagy hatással vannak a dekorkozmetikumok világára is, ezért az AVON Szakértői egy nagyító alá vették ezt a két meghatározó árnyalatot és szimbolikájukat.

 

Habár a 2020-as esztendő az egész világ számára meghatározó évnek bizonyult, mégsem ez az első eset, hogy a színintézet két színt is kiválasztott. Az „Év színének” megválasztása komoly kutatómunkát igényel minden esztendőben, hiszen a kulturális és társadalmi változásokra, trendekre válaszolva, a jelen történéseit fejezi ki.

 

Elsőként 2016-ban fordult elő, hogy az intézet két színt választott, akkor egy rózsaszín és egy kék árnyalattal utalva a nemi megkülönböztetés súlyos társadalmi problémájára. Idén a COVID 19 járvány mellett a Black Lives Matter mozgalom is nagy befolyással hatott a színek kiválasztására.

 

Olyan esztendőt tudhatunk magunk mögött, amikor is az emberi kapcsolatok fontossága alapjaiban változott meg, a remény és a bizakodás napról napra váltakozott a kétségbeesés és szomorúság érzetével. Ezeket az érzéseket, a kapcsolatok és a pozitív gondolatok szükségességét fejezi ki a két kiválasztott szín.

 

Az „Ultimate Grey” szürke és az „Illuminating” napsárga házassága az erő és a remény üzenetét hordozza. Mindkét színnek megvan a maga érzelmi aspektusa, a szürke a megnyugtató gyakorlatias alap, amire szükségünk van, míg a sárga pedig a reményt és a jókedvet hozza el.

 

A visszafogott szürke és az élénksárga egy törekvő színpárt alkot, amely összekapcsolja a mélyebb átgondoltságot, az erő érzését és az összefogást. A tengerparti kavicsokat felidéző szürke az ellenállóképességet szimbolizálja, mindazt, amit megőrzünk magunkból egy ilyen nehéz és viszontagságos év után is. Stabilitást, kitartást, szilárdságot közvetít és csendet biztosít a lelki békénk megőrzéséhez még a szorult helyzetekben is.

 

Ellenben a sárga szimbolizálja a vágyunkat, hogy észrevehetőek, hallhatóak maradjunk a külvilág számára. Az éltető napfényt hordozza magában, amely energiával, pozitivitással és jó kedvvel tölt fel bennünket. Az optimizmus és a remény szimbóluma. Ez a színpáros kitartást és optimizmust sugall, amelyekre nagy szükségünk van, hogy szembe tudjunk nézni a kihívásokkal.

 

2021-ben sok erőt meríthetünk ebből a két színből. Használjuk bátran őket az élet bármely területén. Ezekkel biztosan nem lövünk mellé, hiszen idén nagy hangsúlyt fognak kapni a divat, a képzőművészetek, a lakberendezés és a szépség világában is. A két színt kombinálva magabiztosságot, erőt és pozitivitást vihetünk megjelenésünkbe és kisugárzásunkba.

 

Felfrissíthetjük velük ruhatárunkat, belecsempészhetjük sminkrutinunkba vagy akár körmeinket is öltöztethetjük velük. Viseljük bátran és magabiztosan ezt a két sokatmondó színt, hiszen ezekből erőt és kitartást meríthetünk legnehezebb napjainkon is.

 

 

Előző

Úton...

Következő

Egy XXI. századi dandy arcképe –Timo...

Kövess minket!