2024. Június 19. | Gyárfás

A Simply Red visszatért!

A négy éve diadalmaskodó ’Blue Eyed Soul’ után az Egyesült Királyság egyik legbecsesebb zenekara vadonatúj stúdióalbummal tér vissza május 26-án, ’Time’ címmel. A lemez első kínálata, a „Better With You” fantasztikus pop-remekmű formájában debütált, ami már az első akkordok alatt bebizonyítja a Simply Red kitörölhetetlen létjogosultságát a globális zenekarok toplistáján.

 

„A dallal a feleségemmel való kapcsolatunk első szakaszára emlékszem, amikor először találkoztunk Milánóban. Akkoriban egyedülálló voltam, és csak buliztam a világban. És azt gondoltam magamban: hát nem igazán tudom, mit csinálok. Csupán mentem, jól éreztem magam. Ebből fakadt” – eleveníti fel a boldog pillanatokat a frontember, énekes-dalszerző, Mick Hucknall.

 

Több mint 12 élénk, szívhez szóló, életet adó zeneszámra készülhetünk a nagyon várt korongról, amelyben a soul, a funk, az R&B és a blues összetevői a legínyencebb receptként keverednek; a ’Time’ tévedhetetlen füle, érzéke és szenvedélye azok iránt a dalok iránt, amelyek a képzeletet és érzelmeket megmozgatják. A londoni felvételek a régóta meglévő producerükkel, Andy Wright-tal és azokkal zenészekből álló szűk körrel közösen készültek el, akikkel páratlan turnébandát alkottak! Külön kiemelést érdemel az, hogy Hucknall visszatért – és nemcsak a Warner Music kiadónál, amellyel együtt kezdte a Simply Red zenei kalandját. Magától ír, önmagáról.

 

„Amikor a lezárások voltak, elmentem addig a pontig, hogy jó ég, ki is vagyok én valójában?" - emlékszik vissza Mick. „Mi alakított engem? És rájöttem: én egy dalszerző vagyok. Szóval miért nem írok néhány dalt arról, hogy ki vagyok? Ez a valódi lényege ennek az albumnak”

 

Az alkotó karrierje 12 stúdióalbumot ölel fel Simply Red néven (ebből öt első helyen végzett a toplistákon), két szólóalbumot - amelyeket szintén kitüntetett a nagyérdemű - és mintegy 60 milliós albumeladást. Mick készen áll arra, hogy folytassa az utat a következő fejezeteként.

 

A ’Time’ tele van egy arany tehetségtől származó arany pillanatokkal. Ülj be a popos gyóntatószékbe, és maradj az őszinte beszámolókért arról, hol találja magát Mick Hucknall egy boldog, házas apaként és mint örökké ihletett énekes és dalszerző!

 

„A zene egyike azoknak a csodálatos kommunikátoroknak. Mindenkinek lehet olyan interpretációja egy dalról, amely jelenthet számára valamit. Létrehozni valamit, amit aztán emberek milliói osztanak meg szerte a világon – micsoda öröm. Hogyan lehet ennél kifizetődőbb és kielégítőbb?"

 

Simply Red - Better With You meghallgatható ITT

Kövess minket!