2024. Június 16. | Jusztin

F. M. Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek

A Dosztojevszkij életmű utolsó és egyben legfontosabb regénye színpadon. Négy fiú egy apától. Négy különböző lélek, egyéniség, négy különböző életút. Valamelyikük gyilkos, vagy mind a négyen. Karamazovok.

 

Dosztojevszkij ennek a történetnek a kapcsán mondta: Kétségek kohóján edződött az én hitem. Ennek esszenciája ez a regény.

 

Lüktetés, szenvedély, rohanás 90 percen át. Őrült vállalkozás? Lehet. De 1200 oldalt már mindegy, hogy tíz órába vagy 90 percbe sűrítünk. A színház MÁS, mint az irodalom: egy többszólamú mű, ahol a szöveg, a látvány, a zene, a színészi játék együtt adják egy regény gondolatának lényegét. 90 perc csodálatos sűrítménye lehet egy nagyszabású gondolatnak. És jó esetben úgy tör elő a színpadról, mint a Föld mélyéből a láva.

 

Szereplők: Lukács Dániel, Lábodi Ádám, Fekete Gábor, Horváth Sebestyén Sándor, Kulcsár Viktória, Molnár André Lukács, Maszlag Bálint

Alkotók: díszlettervező – Magyarósi Éva. jelmeztervező – Papp Janó, koreográfus – Horváth Ádám, zenei vezető – Kéménczy Antal, zongorán közreműködik – Marosfalvi Tünde, dramaturg – Szokolai Brigitta, rendezőasszisztens – Czipó Gabriella, rendező – Hargitai Iván

 

Helyszín és időpont: József Attila Színház, Gaál Erzsébet Stúdió, bemutató: 2023. február 24.

Megtekintése 16 éven felülieknek ajánlott!

Kövess minket!