2024. Június 20. | Rafael
Előző

Aranyéveink...

Következő

OPPENHEIMER...

Roving Woman

A történetünket Connie Converse New York-i előadóművész inspirálta, aki 1974-ben, egy augusztusi napon életéből kiábrándulva bepakolta mindenét Volkswagen Beetle-jébe, és elhagyta az otthonát. Azóta senki nem hallott róla.

 

„Úgy döntöttünk, hogy egy hagyományos életrajzi film helyett sokkal izgalmasabb, ha azzal foglalkozunk, mi is történhetett vele az eltűnése utáni titokzatos időszakban. Élettörténetének azon periódusában, melyet egyedül töltött el az úton.” – nyilatkozta a rendező.

 

2022, Los Angeles. Sarát kirúgja otthonról vőlegénye, „Hollywood majdnem híres üdvöskéje”. A feldúlt nő egy lopott autóval vág neki a világnak, hogy ne csak új otthonra, de önmagára is rátaláljon. Egyedül, pénz nélkül rója az utakat, miközben különös idegenekkel találkozik, akik hozzá hasonlóan keresik a helyüket a világban. Miközben céltalanul, de felszabadultan bolyong, a kocsiban talált tárgyak egyre jobban felkeltik az érdeklődését a lopott autó tulajdonosa iránt, ezért végül úgy dönt, megkeresi őt. A road movie-t Connie Converse amerikai énekesnő titokzatos eltűnése ihlette.

 

A Roving Woman azt a helyzetet járja körbe, hogy az emberek, különös tekintettel egy olyan emberre, akinek nincs családja, otthona, és egy nap ezen felül még minden tárgyi javát is elveszti, hogyan keresik a helyüket a világban.

 

Sara, filmünk főhőse, egyedül van mind a világban, mind az úton, melyen lopott autójával száguld. Szembe kell szállnia saját magával, de a körülötte lévő veszélyekkel is. Utazása azonban nemcsak a kihívásokat, de egy új kezdet reményét is magával hozza, hiszen az úton mindenki gyorsabban fejlődik, új inspirációkat és megoldásokat talál, távolabb kerülve önmagától és a gondjaitól megtanulja magát kevésbé komolyan venni

 

Bemutató. 2023. július 27., r.: Michal Chmielewski, sz.: Lena Gora, John Hawkes, Chris Hanley, Brian McGuire, Ed Mattiuzzi, Bear Badeaux, Chrystal River – Juno 11

Korhatár: (16)

 

Előzetes ITT

 

 

Előző

Aranyéveink...

Következő

OPPENHEIMER...

Kövess minket!