2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

A múlt titkai...

Következő

Attenborough és a mamuttemető...

Mennyit ér meg a kultúra

Először májusban indított kampányt a Városmajori Szabadtéri Színpad azzal a felhívással, hogy határozza meg maga a néző a jegyárat. „ A könyv olvasó nélkül papír és tinta, a film néző nélkül képkockák egymásutánja, a színház közönség nélkül a művészettől megfosztott élet maga.” – írták, hozzátéve, hogy a több mint két éve tartó globális méretű problémák a kulturális szférát sem hagyták zavartalanul működni, így 2022-ben a színpad mindkét oldalán olyanok állnak, akiket megrendített a koronavírus, a háború és a gazdaság aktuális helyzete.

 

A Városmajori Szabadtéri Színpad abban hisz, hogy a művészet, a kikapcsolódás és a kulturális élmények közös megélése elengedhetetlen a kiegyensúlyozott mindennapokhoz és gyógyír a bizonytalanságra. Ezért a színház egy egész nyáron átívelő, egyedi kezdeményezéssel szeretne reagálni a kialakult helyzetre: döntse el a néző, hogy mennyit ér a kultúra és határozza meg a jegyárat.

 

Május 9-én már több tucatnyian éltek a lehetőséggel és az általuk meghatározott áron vásárolták meg a Városmajori Szabadtéri Színpadra szóló belépőjegyeiket. Az első alkalom nagy sikerén felbuzdulva kínálja fel a színház az újabb lehetőséget: június 3-án ismét azon az áron vásárolhatja meg mindenki a jegyét a Szabad Tér Jegyirodában (1052 Bp., Bárczy István u. 1.) 10 és 18 óra között, amennyit megengedhet vagy engedhet magának.  A jegy árát ugyanis nem csupán lefelé, hanem felfelé is kerekítheti a vásárló így támogatva a színház működését.

 

Az intézmény úgy hiszi, hogy a kialakult helyzetből egymást segítve lehet kilábalni úgy, hogy abból az alkotó és a befogadó is gazdagodjon.

 

Előző

A múlt titkai...

Következő

Attenborough és a mamuttemető...

Kövess minket!