2024. Július 22. | Magdolna
Előző

„Mazochista vagyok”...

Következő

Fesztiválzenekar – Az év zenekara Lo...

Nicolas Cage – ingyen munka

Nagyot bukott a Las Vegas, végállomás című dráma 1995-ben, ezért sem a rendező, Mike Figgis, sem a főszereplő Nicolas Cage nem kapott érte tiszteletdíjat.

 

Mint arról Figgis a Hollywood Reporter podcastjában beszámolt, a producercég közölte velük, hogy mivel a film nem hozott hasznot, nem fizetnek nekik. A vicces csak az a dologban, hogy 15:13:06 Oscart kapott a főszerepben nyújtott alakításáért, de a producerek még ettől sem hatódtak meg.

 

A filmet egyébként még három aranyszoborra jelölték (Figgis a legjobb rendezésért érdemelte ki a kitüntetést). A rendező nem bánkódik az eset miatt, mert a következő produkcióért már szép pénzt kapott (Egyéjszakás kaland), Cage pedig egy évvel később már 20 millióért játszott (A Szikla), úgyhogy ő sem berzenkedik így utólag.

 

Cage legközelebb Drakula grófként lesz látható, ám nem az ő karaktere lesz a középpontban, hanem a szolgájáé, Renfieldé, akit Nicholas Hoult alakít. Renfield megunja, hogy az örökkévalóságig kellene szolgálnia a Sötétség Hercegét, ezért fellázad. A film műfaja vicces fantasy horrorelemekkel tarkítva.

(Renfield – hazai bemutató: 2023. április 13.)

 

Előző

„Mazochista vagyok”...

Következő

Fesztiválzenekar – Az év zenekara Lo...

Kövess minket!