2023. November 30. | András, Andor

Nagy orral is sármos

Hol van még a következő Oscar-osztás, de már most arról szól a fáma, hogy a Babylonért kiosztanak majd egy-két aranyszobrot.

 

A film Hollywood első aranykorába kalauzol, amikor a némafilmet lassan kiszorítja a hangos mozgókép. Történelmi hitelességre törekszik, tehát megjelennek benne a korabeli stúdiófőnök és sztárok, de néhány csavar biztos lesz a darabban, mert írója és rendezője Daniel Chazelle, aki maga is filmtörténetet írt: a legfiatalabb rendezőként nyert Oscart a Kaliforniai álomért (32 évesen). De ő készítette a Whiplasht is, amit három Oscarral jutalmaztak.

 

A Babylon cselekményéről a fentieknél többet nem lehet tudni, de a főszereplők Brad Pitt és Margot Robbie, ami az író-rendező neve mellett szintén jó referencia. A filmből egyelőre egy részletet lehetett látni a CinemaConon, amelyben a szinte felismerhetetlen Pitt hatalmas műorrt viselve John Gilbertet, a kor nagy némafilmes sztárját alakítja.

 

Robbie helyett eredetileg Emma Stone lett volna a női főszereplő, aki a Kaliforniai álom óta Chazelle egyik nagy kedvence, de egyeztetési problémák miatt nem tudta elvállalni a szerepet.

A Babylonnal kapcsolatos Oscar-latolgatás egyébként onnan ered, hogy a tesztvetítéseken a film teljesen lenyűgözte a közönséget.

(Babylon – hazai bemutató: 2023. január 5.)  

Kövess minket!