2023. December 01. | Elza

Majdnem csók

Matt Damon és Ben Affleck

A régi barátok és szakmai munkatársak, Ben Affleck és Matt Damon elárulták, hogy közel három évtizedes hollywoodi közös munka után a páros majdnem megosztotta egymással első közös filmvásznon elhangzott csókjukat Ridley Scott rendező új filmjében, Az utolsó párbaj-ban.

 

„Annak a jelenetnek az eredeti, tényleges változatában – ahogyan az a szertartás valójában zajlott – mindenkit szájon csókoltak" – mesélte Affleck nemrég az Entertainment Tonightnak. a film egy olyan részlete kapcsán, amelyben Damon karaktere, Jean de Carrouges-je eredetileg Affleck nemesemberét, Pierre d'Alençon grófot köszöntötte a történelmi gyökerű gesztussal.

 

Affleck megjegyezte „Ridley úgy gondolta, hogy zavaró lenne, és az ösztönei elég jók”. Ezért a jelenetet eltávolították, mielőtt a kamerák leforgatták volna, de a színészek között így is érezhető volt a kreatív dinamika, ami improvizációra késztette a színészeket.

 

„Igen, a két karakter nagyon utálja egymást, és ez nagyon szórakoztató volt” - mondta Damon. „Valójában a jelenetben, amikor letérdelek előtte, Ben improvizált. Amikor elkezdtem mondani a szövegemet, ő pedig félbeszakított, és azt mondta: „Közelebb”. Nekem pedig fel kellett állnom, és újra letérdelni előtte. És ezt csak úgy csinálta, csak úgy kipattant belőle, ez nem volt benne a forgatókönyvben.”

 

Damon azzal is viccelődött, hogy mióta Affleck átállt a sikeres, Oscar-díjas filmek rendezésére, mint az Argo, tulajdonképpen „térdre kell borulnia előtte” amikor találkoznak.

 

Kövess minket!