2024. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Kifutók egykori királynői – Oláh E...

Következő

Kutyabolondok – Kozák Luca, olimpikon...

Kifutók egykori királynői – Marjai Judit

Ebben a hónapban azokat a lányokat, ma már asszonyokat kérdeztük, akik egykor a kifutók, a divatlapok királynői voltak. Vannak olyan ex modellek, akiknek élete a mai napig a nagyközönség előtt zajlik, de vannak olyanok – többségben –, akik visszavonulásuk után egy egész más pályán lettek sikeresek. Most a közszerepléstől visszavonult modelleknek tettük fel kérdésinket. Más-más hivatás, más-más életút, de egyben nagyon is hasonlóak, a mai napig „jól tartják magukat”, megőrizték fiatalságukat, elegánsak, jó megjelenésűek, csinosak. Elsőként olvassák Marjai Judit válaszait.

 

– Aki megszokja a kifutók és öltözők világát, a sikert, a tapsot, annak általában nehezen megy a váltás a hétköznapok világába. Hogyan érintett meg lelkileg ez a fordulat?

 

– 1988-ban éppen a Payboy stúdió középen, Romában jött a felismerés, hogy véget kell vetnem az addigi életemnek. Mindent elértem, amit az alkatommal lehetséges és úgy gondoltam, innen már csak lefelé, jobb esetben a stagnáláshoz vezet az út. Könnyű volt a váltás, hisz akkor nyertem meg éppen a Film ifjú csillaga kerestetik versenyt Olaszországban, s bár kétszer eredménytelenül felvételiztem a Színművészetire, egy film főszerep várt itthon. És ott volt a régi szerelem, a fényképzés, amit 11 éves koromtól rendszeresen és hatalmas szenvedéllyel űztem. Így hát, semmi fájdalmas se volt abban, hogy átléptem egy másik, még csillogóbb világba. Marylin Monroe mondta, hogy sok lány álmodik csillagokkal az égen, de ő álmodik a legszorgalmasabban. Így voltam ezzel, amikor duci kislánykánt modellnek álmodtam magamat.

 

Soha se éltem a hétköznapok világában, gondolatban mindig a magam által teremtett virtualitásban élek. Nagyon hamar, már 90-es évek közepétől netfüggő lettem és szép lassan meg is teremtettem benne a saját teremet, rendszeremet. A média is igényt tartott rám – főleg a 30-40-es éveimben –, rendszeres vendége voltam vállalható talshownak, szórakoztató műsoroknak. A saját fotózásomnak egy pillanatig se tudtam hátat fordítani, így született meg a Selfie Academy ötlete is, amihez TV műsortervet is írtam. Az viszont tény, amire a kérdésed is rávilágít,  hogy mióta betöltöttem az 50-et egyre ritkulnak  a megkeresések, így aztán ismét szorgalmasan fogok álmodni és írni is saját blogomba. Ismét nincs más, aki felfedezze bennem azt a sok erőt és tudást, amit felhalmoztam az évek alatt. Nincs mit tenni, ismét magamat kell felfedeznem. Jelen pillanatban is további expanziókon dolgozom, bár újságot írok, rádióban műsort vezetek, de most önálló podcastban is gondolkodom. De egy biztos, aki modell volt az örökre modell marad.

 

– A modell élet sok előnnyel járhat, de megvannak a hátulütői is, amiről a közönség kevésbé értesül. Mit gondolsz, számodra milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal járt a hivatásod?

 

– Nyilván a hentesnél mindig szép húst kaptam, de azért az irigyég is nagy úr, és ezt mindig éreztem a környezetemben. Sok, kevesebb külső adottsággal rendelkező nő nyilván észbeli fölényét igyekezett bizonyítani, a férfiak pedig mindig féltek a domináns nőktől.  Ezért csak különleges „példányokkal” ismerkedtem.

 

– Modell pályafutásod során mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

 

– Azt, hogy még mindig nem felejtettek el.   

 

– Szerinted milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki ezen a rögös pályán hosszú ideig fenn tudjon maradni?

 

– Sokat kell alkalmazkodni, pontosnak, megbízhatónak kell lenni. Fontos a kitartás és a strapabíró képesség. Sokan nem is tudják, hogy fizikailag milyen nehéz szakma ez.

 

– Hogy sikerült megtartanod egykori szépséged, alakod? Ez adottság, vagy meg kellett dolgoznod érte?

 

– Nem sikerült. Soha semmi se sikerült igazán, és talán pont a sikertelenség az, ami nem hagy nyugodni. Alapvetően végtelenül lusta vagyok, de örök elégedetlen, ráadásul a kor senkit se kímél, így aztán rengeteg dolgom van folyamatosan.

 

– A váltás után maradtál a divat és szépség iparban, vagy valami egészen másba fogtál bele?

 

– Fotósként a művészfotózást űzöm, és ott egyáltalán nem érdekel a napi divat, hisz az örökkévalóságnak szeretnék megfelelni. Évek óta készítek elő, egy extravagáns, ,,timeless" órakollekciót, remélem hamarosan kiállításom is lesz belőlük.

 

– Mennyire foglalkoztat a divat, követed-e a nemzetközi és hazai trendeket?

 

– Hellyel közzel igyekszem divatosan öltözni és a mai napig próbálom a saját stílusomat megtalálni, de ez a korral is változik. Nemrég egy performanszot is tettem fel a youtubra, hogy mennyire káros a bolygónkra nézve a „Fast fashion” és mennyire felesleges ez a sok holmi, amitől sajna én is elcsábulok néha.

 

– Mit tanácsolsz az 50 pluszos olvasóknak divat és szépségápolás terén?

 

– Lankadatlan buzgalommal kell jógázni, edzeni, egészségesen étkezni, valamint szerelmesnek lenni. Legalábbis valamibe, ha nincs valaki. Továbbá követni engem a blogomon!

 

Utána jártunk:

Aki szeretné megtudni Judit véleményét, tanításait, azt az életszemléletet, ami jobbá varázsolhatja mások életet is, az megteheti az alábbi oldalakon: 

https://www.facebook.com/selfieacademy.juditmarjai/  vagy

https://www.facebook.com/Afterfifty-105177651967484/ 

Judit Fast fashion kills you!című videója megnézhető itt:  https://youtu.be/-icbnvArFp8

Összeállította: Tobak Viktória

 

Előző

Kifutók egykori királynői – Oláh E...

Következő

Kutyabolondok – Kozák Luca, olimpikon...

Kövess minket!