2024. Június 20. | Rafael
Előző

Natúrkozmetika...

Következő

Bőr-és hajápolás otthon...

Benjamin Clementien – a Givenchy parfüm új arca

Benjamin Clementine szerteágazó tehetségű, autodidakta művész. Az énekes-dalszerző és multiinstrumentalista érzelmes dallamokat és erőteljes dalszövegeket alkot, mély és magával ragadó hangon. 

 

Amit Benjamin Clementine csinál, az nem evilági. Zenéje, mint minden jó parfüm receptje, tele van árnyalatokkal, akkordokkal. A ghánai származású brit 17 évesen hagyta el otthonát, hogy megkomponálja saját dallamát az életben. Szakmai pályafutása egy párizsi kávéházban kezdődött. Ma énekes-dalszerző, aki bevallottan David Bowie-rajongó.

 

Clementine-nek olyan jelenléte van, amit nehéz figyelmen kívül hagyni. Olyannyira, hogy még a Dűne című filmben is szerepelt, amely a 2022-es Oscar-díjkiosztón az egyik legelismertebb és legdíjazottabb produkció volt. De az ő árnyalatokkal teli hangja az, ami ezt az autodidakta művészt korunk egyik vezető énekesévé tette. Megrendítő dalai, erőteljes szövegei varázslatossá és magával ragadóvá teszik munkásságát.

 

A kritikusok által elismert debütáló albuma, az At Least For Now 2015-ben Mercury-díjat kapott. Az olyan brit médiumok, mint a The London Evening Standard és a The Guardian a pillanat egyik énekeseként koronázták meg. Szülőhazájában, Franciaországban hírneve még messzebbre jutott: megkapta a Chevalier des Arts et des Lettres rangos címet. Második albumának 2017-es megjelenése után, amelyet egy nemzetközi turné követett, kiadta legújabb, And I Have Been című albumát, amely ugyanolyan erőteljes és egyedi, mint elődei.

 

A zenész most egy lépéssel tovább lépett szakmai karrierjében: a Givenchy Parfums őt tette meg a maison új férfi parfümjének leendő új arcává. Tiszta illatozó költészet.

 

Romain Spitzer, a Givenchy Parfums vezérigazgatója kifejtette: „Benjamin lenyűgöző tehetségű, szenvedélyes művész. Inspiráló és nagylelkű személyisége, kreativitása, sugárzó eleganciája és intenzitása tökéletesen tükrözi az új illat világát, amelyet 2023 márciusától fog megtestesíteni. Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele”

 

Benjamin Clementine sem fukarkodott az elismerő szavakkal az együttműködésről: „Nagyon örülök, hogy elkezdtem ezt az együttműködést a Givenchy-vel, és hogy a férfi illatukhoz adhatom az arculatomat” – mondta. Számára a Givenchy-vel való együttműködés több mint szakmai együttműködés: „Közös értékünk a tisztelet és a sokszínűség, valamint az elegancia iránti szenvedély és az igény, hogy valami merészet csináljunk.”

 

Akárhogy is van, a zenei munkásságából áradó elegancia, érzékenység és kreativitás a csúcsra ért.

 

 

Előző

Natúrkozmetika...

Következő

Bőr-és hajápolás otthon...

Kövess minket!