2024. Június 20. | Rafael
Előző

2022 szépségápolási trendjei...

Következő

Szépség ábécé...

2022 szépségtrendjei

Melyek lesznek a legújabb irányzatok a szépségiparban? Milyen technológiák bukkannak fel a fürdőszobákban? A DIY rutinoktól kezdve a krio-bőrfeszesítő kezeléseken át a bőrfitness új korszakáig – a Foreo szakembere szerint ezek azok, amelyeket 2022-ben tudnunk kell ahhoz, hogy képben legyünk!

 

Nem invazív szépség

Az 1960-as években a plasztikai sebészek fő üzenete az volt, hogy a fájdalmas és költséges műtét az egyetlen módja annak, hogy visszakapjuk bőrünk fiatalságát. 2022 azonban egy teljesen új perspektívából közelíti meg a szépség fogalmát, amely az öngondoskodásról és a jó közérzetről szól. Az emberek a kockázatos sebészi beavatkozások helyett egyre inkább a fájdalommentes és hosszú távon is látható eredményt hozó szépségtechnológiai kezelésekre voksolnak.

 

Bőrtáplálás

A maszké (maszkhordás okozta akné) és a hiperpigmentáció a leggyakoribb bőrproblémák között vannak manapság. A kellemetlen állapotok megszüntetésére sokan agresszív összetevőkhöz nyúlnak, mint például a retinoidok és hámlasztó savak, amelyek túlzott használata súlyos bőrirritációt okozhat. Itt az idő, hogy szó szerint kedveskedjünk a bőrünknek és a táplálásra helyezzük a hangsúlyt.  2022-es év egyik legnagyobb trendje a DIY (Csináld magad!) kozmetika lesz. Az Euromonitor szerint a világ szépség fogyasztóinak 41%-a használ havonta „házi készítésű” terméket. Az adatok azt mutatják, hogy a “DIY arcmaszkokra” való online keresések száma 233%-kal, az "otthoni arcápolás" kifejezés népszerűsége pedig 115%-kal nőtt.

Kimagasló keresletről számol be a svéd beauty-tech óriás is, amely tavaly dobta piacra a világ első és eddig egyetlen DIY-alapú maszk bázisát, az Imagination-t. 

 

Bőrvédelem

A 2022-es szépség trendjeinek divatos és sokat emlegetett kifejezése minden bizonnyal a ’bőr védőrétege’ (stratum corneum) lesz. A barrier a bőr legfelső rétege, amely megtartja a nedvességet és megvédi a bőrt a káros környezeti toxinoktól. A bőr védőrétege megsérülhet, ha a természetes olajréteg nem védi. Az erős arctisztítók, savak és akné elleni szárító hatású szerek mind károsíthatják ezt a réteget. Ahogy a barrier elveszíti védő erejét, a bőr érzékennyé válik, hajlamosabb lesz a kipirosodásra és irritációra. Idén nagy szerepet kapnak majd a ceramidokat tartalmazó kozmetikumok, amelyek lezárják a bőrt, miközben védőréteget képeznek, és egyben öregedés gátló hatással is bírnak. Egyetlen összetevő sem képes teljes mértékben helyrehozni a bőrvédelem károsodását, ezért a FOREO szakembere igyekszik hangsúlyozni, hogy a bőr védelmének legjobb módja annak megóvása.

 

Krioterápia

Idén a szépségipar is felzárkózik ahhoz a trendhez, amely örökre megváltoztatta a maszkolási szokásainkat. Ez az irányzat nem más, mint a krioterápia, amely azt tartja szem előtt, hogy ne csak jól nézzünk ki, hanem jól is érezzük magunkat a bőrünkben. A kezelés alacsony hőmérsékletet alkalmaz a bőr élénkítésére: mivel a hideg hatására az erek és a pórusok összehúzódnak, így a bőr feszesebb és fiatalosabb megjelenésű lesz. Ha valaha is jégkockákért vagy fagyasztott kanálért nyúltunk, hogy megnyugtassuk a szem alatti területet, akkor érthető, hogy a hűtés milyen megkönnyebbülést okoz a bőrnek.

 

Előző

2022 szépségápolási trendjei...

Következő

Szépség ábécé...

Kövess minket!