2024. Június 22. | Paulina
Előző

Csókos ajkak...

Következő

Hibátlan esküvői smink alapszabályai...

Hogyan sminkeljünk az őszi hónapokban?

A hűvös idő beköszöntével nemcsak gardróbunk, de általában sminktáskánk is őszi színekbe borul. A nyári vidám, rikító színkavalkádot felváltják a narancsos, vöröses és barnás árnyalatok, amelyek csodásan mutatnak a sárguló természetben és az őszre jellemző narancsos napsütésben. Idén azonban meglepő módon nem csupán a megszokott színek hódítanak, egészen különleges árnyalatokkal és trendekkel találkozhatunk, amelyekről Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője mesél nekünk.

 

Az elmúlt évek tapasztalatainak megfelelően, idén sem lőhetünk mellé, ha barna, rozsda, narancs, citromsárga, burgundi vagy vöröses árnyalatokat használunk sminkünk elkészítésekor. Azonban idén, az őszi hónapokra kevésbé jellemző, egészen szokatlan színekkel is találkozhatunk a divat és a szépség világában, ugyanis öltözködés és sminkek terén is hódít a babakék, a pasztell lila, az élénk pink és a barack is.

 

Az alapozást tekintve a natúr, a bőr egészséges ragyogását hangsúlyozó trend ősszel is velünk marad. Ezért érdemes az év ezen szakában is inkább a könnyedebb alapozók felé nyúlnunk, amelyek enyhe fedést biztosítanak és láttatni engedik bőrünk természetes textúráját. Továbbra is divatosak a szeplők, akár eredetiek, akár festettek.   Az erős kontúrozást egyre inkább felváltja a pirosítás, azaz a csontosítás helyett, az arc üde, fiatalos ragyogásának kiemelése kerül előtérbe, amely egy lágy, bőrünkkel harmonizáló pirosítóval könnyedén elérhető.

 

Ezzel párhuzamosan válik egyre népszerűbbé az úgynevezett „égetett pír” trend is, amely egy kissé eltúlzott pirosítással kelt olyan hatást bőrünkön, mintha megpirultunk volna a napon. Ehhez a terrakotta, tégla vagy őszibarack színben pompázó pirosítónkat vigyük fel bőségesen almácskáinkra, majd satírozzuk el egészen szemünk alá és orrnyergünkön is. Az AVON gyönyörű kialakítású 3D matt pirosítója tökéletes választás lehet őszi sminktáskánkba, akár a finomabb, akár az extrémebb vonal képviselői vagyunk.

 

Szemöldökünkön ősszel is kiélhetjük kreativitásunkat, ugyanis két izgalmas trend is kibontakozni látszik. Megállíthatatlanul közelít a világosított, szőkített szemöldökök trendje, melyet akár tartós szőkítéssel, akár korrektorral való lefedéssel érhetünk el. Emellett felütötte fejét az úgynevezett „statement szemöldökök” trendje is, ami már- már művészi hatást kelt.

 

Semmi nem szabhat határt fantáziánknak, lehet szemöldökünk nagyon bozontos vagy fehérített, teljesen leborotvált vagy akár geometrikusan megrajzolt is, a lényeg, hogy minél feltűnőbb és művészibb legyen. Károlyfi Edit, a márka új szemöldökformázó géljével és Power Stay szemöldökformázó ceruzájával szokott kísérletezni, amelyekkel könnyedén igazíthatjuk tetszés szerint szemöldökünket, vagy akár új szálakat is rajzolhatunk, ha még extrémebb stílusra vágyunk.

 

Szemsminkünk elkészítésekor bátran nyúlhatunk az évszakra kevésbé jellemző, merészebb árnyalatokhoz, hiszen idén ősszel hódítanak a hangsúlyos szemek. Újra divatba jönnek a sminkékszerek, azaz gyöngyök, kövek az arcra és a szemre ragasztva. Használhatunk színes szemhéjpúdereket például rózsaszínt, narancssárgát, vagy kombinálhatunk egy hideg ezüstös színt egy fekete, füstös árnyalattal. A pasztell lila szemhéj, piros szájjal az idei ősz legnagyobb slágere, de ugyancsak hódíthatunk egy kissé hanyagul elmaszatolt fekete szemhéjfestékkel is, amely egy átvirrasztott éjszaka hatását kelti. 

 

Ajkainkra egyaránt használhatunk a természetet idéző barnás, nude színeket, de bátran nyúlhatunk élénkpiros rúzsunkhoz is. A lényeg, hogy idén ősszel a szabályosan, tökéletesen megrajzolt kontúrok helyett, a kissé elmosódott hatás részesül előnyben, amelyet úgy érhetünk el, ha ujjunk segítségével finom ütögető mozdulatokkal visszük fel rúzsunkat vagy szájfényünket. A szakember idén ősszel a márka legújabb Matte & Metal folyékony szájfényeihez nyúl, amelyekkel könnyedén érhetjük el a kívánt hatást, akár matt, akár fényes árnyalatról legyen szó.

 

„Idén ősszel nagyon izgalmas trendek hódítanak a divat és a szépség világában, így sminkesként lehetőségem nyílik egészen extrém, az őszre korábban nem jellemző look-ok elkészítésére is. Három sminket tudnék kiemelni az idei kedvenceim közül, amelyek között bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, akár egy visszafogott hétköznapi, akár egy különlegesebb alkalomra keresgél.

 

 A kedvencem egy pasztell korall smink, amelyhez korall színekben pompázó szemhéjpúdert és pirosítót használok, egy élénk narancs rúzzsal ötvözve. Sokszor készítek klasszikus fekete smokey szemeket egy mély burgundi, padlizsán vagy barna rúzzsal az elegáns estékre, hétköznapokon pedig leggyakrabban egy monokróm barna sminket dobok fel, amely elkészítésekor 2-3 barna árnyalatú szemhéjfestéket kombinálok, halványan pirosítok egy téglás árnyalattal, majd egy nude rúzzsal vagy szájfénnyel fejezem be sminket.” – mesélte Károlyfi Edit Szépségszakértője.

 

Előző

Csókos ajkak...

Következő

Hibátlan esküvői smink alapszabályai...

Kövess minket!