2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

C-vitaminnal a szépségért...

Következő

Hámlasztással a szép arcbőrért...

Könnyed és új – Skinimalizmus

Ha bőrápolásról van szó, sokaknak még mindig a minél több, annál jobb elv jut eszükbe, azonban a tökéletesség iránti vágy már tavaly lecsengett. Az egyre népszerűbb minimalista szépségtrend a kevesebb néha több szemléletben hisz, azonban tudjuk, milyen nehéz ellenállni a késztetésnek és az izgalomnak, hogy újabbnál újabb termékeket próbáljunk ki. Most viszont eljött az ideje, hogy mi is belekóstoljunk a skinimalizmus világába, ahol az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit segítségünkre lesz abban, hogyan minimalizáljuk bőrápolási rutinunk, miközben maximalizáljuk az eredményeket.

 

MI A SKINIMALIZMUS?

Könnyed, új, magabiztos és fenntartható. Olyan jelzők, amelyekkel tökéletesen leírhatjuk a skinimalizmus lényegét. Könnyed, hiszen egyszerre nem használunk sok terméket, csupán olyan hatóanyagokkal dolgozunk rutinunkban, amire bőrünknek szüksége van. Új, mert a pandémia okozta változás hozta életünkbe ezt a trendet is. Az Avon bőrápolási kutatásából kiderül, hogy manapság a nők csupán 10%-a használ naponta ötnél több bőrápoló terméket, 64%-uk pedig legfeljebb hármat.  Magabiztos, a szó azon értelmében, hogy elfogadjuk hibáinkat, és nem félünk megmutatni őket. Hagyjuk, hogy önbizalmunk dolgozzon, megmutatjuk hegeinket, pórusainkat, élvezzük a természetességünk adta ragyogást. Fenntartható is, mert kevesebb termékkel érjük el ugyanazt a hatást, hiszen többfunkciós szérumokat használunk, amivel nem csak időt spórolunk, de a hulladékot is csökkentjük.

 

MI KELL EGY SKINIMALISTA RUTIN KIALAKÍTÁSÁHOZ?

– Egy jó lemosó

Pörgessük fel a tisztítást! Ha skinimalisták vagyunk, ha nem, az arcápolás legelső lépcsője mindig egy jó arctisztító kiválasztása. A megfelelő arcmosás megtisztítja a pórusokat a felgyülemlett szennyeződésektől, tiszta alapot képez, hogy a rutinunkban következő termékek könnyebben szívódjanak be bőrünkbe. Az AVON szakértőjének egyik kedvence az Avon Nutra Effects Soothe micellás arctisztító gél, mely nemcsak eltávolítja a sminket, de megnyugtatja a kellemetlenül feszülő, irritált bőrt, táplálja és megerősíti annak védőrétegét.

 

– SZÉRUM A PROBLÉMÁRA

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mire keressük a szérumot. Milyen hatóanyagra van szüksége bőrünknek, mi az, amire fókuszálni szeretnénk. Ha a hidratálás a fő célunk, vessük be a hialuronsavat, amihez a  szakértő az Avon Anew ránctalanító és bőrfeltöltő szérumot ajánlja, amely azonnal és mélyen hidratálja, kisimítja és feltölti bőrünket. Ha a bőröregedés ellen szeretnénk küzdeni, a szakértő az Avon Anew Regeneráló szérumot javasolja, ami a benne rejlő ProtinollalTM akár 7 nap alatt segíthet felvenni a harcot a bőröregedés 7 jelével szemben. 

Segít csökkenteni a ráncok és a pórusok láthatóságát, helyreállítani a feszességet és a rugalmasságot. A felnőttkori pattanások és azután keletkező hegek meggátolása is sokunknak okoz dilemmát, de abban biztosak lehetünk, a hámlasztás ilyenkor is megoldás. Az

Anew kettős hatású szérum lotion kíméletesen hámlaszt, és eltávolítja az elhalt hámsejteket, enyhíti az elszíneződéseket és simább kinézetet biztosít.

 

– HIDRATÁLÓ ÉS FÉNYVÉDŐ

Fényvédő nélkül sehova! A reggeli rutin alapja a magas faktorszámú fényvédő felvitele, hiszen már megtanultuk, a napsugarak nemcsak jókedvvel töltik fel lelkünket, de elősegítik a ráncok kialakulását is. A márka legújabb fényvédője, az Anew C-vitaminos hidratáló fényvédő krém éppen ezért kiváló eleme lehet skinimalista rutinunknak, hiszen nem csupán SPF50-el véd a napsugárzás káros hatásaival szemben, de C-vitaminnal dúsított formulája erősíti bőrünk védekezőképességét és felveszi a harcot a ráncok és pigmentfoltok kialakulásával szemben is. Azonnal ragyogóvá teszi bőrünket, idővel csökkentheti az elszíneződések külsejét és akár 24 órán át tartó hidratálást nyújt.

 

+ 1 BŐRTÁPLÁLÓ SMINKEK

A skinimalizmus alapvető vállalása a hatóanyagok ötvözése, a multifunkciós termékek használata. A márka szérumhatású alapozójával mi is több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nemcsak segít bőrtónusunk egységesítésében, de a benne található exkluzív triple action komplex vízmegkötő anyagokkal, ragyogást kölcsönző összetevőkkel, C- és E-vitaminnal, valamint antioxidánsokkal nyújt akár 72 órás hidratálást, mindemellett kihangsúlyozza bőrünk naturális megjelenését is.

 

Fontos azonban kihangsúlyozni azt is, hogy skinimalistának lenni nem azt jelenti, hogy sosem nyúlunk többé arcunkhoz vagy nem próbálunk ki olyan újdonságokat, amelyek izgalmat hoznak bőrápolási rutinunkba és fürdőszobánk polcaira, hanem a lényeg, hogy mindezt csupán megfontoltan és leegyszerűsítve tesszük. Olyan alkotóelemekben gondolkodunk, amire arcbőrünknek tényleg szüksége van, nem esünk túlzásokba, és hagyjuk, hogy természetes ragyogásunk előtérbe kerüljön.

 

Az anyagban említett termékek árai:

Avon Nutra Effects Soothe micellás arctisztító gél 180 ml 1499 Ft

Avon Anew ránctalanító és bőrfeltöltő szérum hialuronsavval 30 ml 5199 Ft

Avon Anew regeneráló szérum ProtinollalTM 30 ml 3999 Ft

Avon Anew Dual Defence kettős hatású szérum lotion problémás bőrre 30 ml 3999 Ft

Avon Anew C-vitaminos hidratáló fényvédő krém SPF50 50 ml 2999 Ft

Avon Szérum hatású alapozó 30 ml 1999 Ft

Előző

C-vitaminnal a szépségért...

Következő

Hámlasztással a szép arcbőrért...

Kövess minket!