2023. Március 30. | Zalán
Előző

Könnyed és új – Skinimalizmus...

Következő

Szépítő gondoskodás...

Hámlasztással a szép arcbőrért

A szakértő szerint ahhoz, hogy arcbőrünk megújítása sikeres legyen, két dologra van szükség: megfelelő hatóanyag-készítményekre és tudatos arcápolási rutinra. A hámlasztás előnyei azonnal látszódnak

 

„A hámlasztás több szempontból is kulcsfontosságú akkor, amikor az arcbőrünk megújításáról és az Anti-Agingről van szó. Egyáltalán nem mindegy azonban az, hogy milyen készítményt és milyen gyakorisággal használunk” – magyarázza Oláh Róbert, a NATICS termékfejlesztési vezetője. Hozzáteszi: fontos, hogy ismerjük arcbőrünk egyedi igényeit, érzékenységét és arcápolási céljainkat is, hiszen más-más hatóanyagra épülő készítményt érdemes használnunk, ha például az aknék kezelése miatt hámlasztanánk és megint mást ajánlott alkalmazni a pigmentfoltok enyhítésére és az effektív ránctalanításra. 

 

A hámlasztók széles körben használt és vizsgált hatékony bőrápolók közé tartozna és a két legfontosabb csoportjuk az alfa-hidroxisavakra, AHA (ezek a gyümölcssavak) és a béta-hidroxisavakra, BHA, (ez a szalicilsav) oszthatók. Mindkettő hatalmas előnye, hogy megfelelő készítmény és alkalmazás mellett rendkívül hatékonyan fejtik ki hatásukat, hogy fel tudjon szabadulni a friss, fiatal bőr. 

 

„A folyamat eredményei gyorsan látszódnak: a hegek és a ráncok már rövid használatot követően enyhülnek, rendszeres alkalmazásával pedig akár teljesen is eltűnhetnek” – mutat rá a szakértő.

 

Mindennapos hámlasztás az arctisztítással összekötve – Hatékony hámlasztás hetente 2-3 alkalommal

Vannak olyan hámlasztó hatású készítmények, amelyek minden nap használhatóak és vannak olyanok is, amelyeket csupán hetente 2-4 alkalommal szükséges felvinni az arcbőrre.

„Köztudott, hogy az arcápolási rutin alfája a smink eltávolítása és az arcbőr megtisztítása. Ez utóbbit pedig érdemes olyan arclemosókkal végezni, amelyek AHA gyümölcssavakat tartalmaznak” – húzza alá Oláh Róbert, kiemelve: ezek előnye, hogy rendkívül kíméletes hámlasztó hatásuk mellett serkentik az arcbőr vérkeringését, ezáltal hozzájárulnak a sejtmegújítási folyamatok felpörgetéséhez is. Pattanások, vagy tisztátlan arcbőr esetén BHA arclemosót érdemes alkalmazni, melyhez rendkívül jó párosítás az aktív szén.

 

A NATICS kínálatában is megtalálható AHA és BHA arclemosót használhatjuk a reggeli és az esti rutin részeként is, hogy aztán tetszőleges, arcbőrünk számára megfelelő hatóanyagokkal folytathassuk arcápolásunkat. Ezzel szemben az AHA és BHA tartalmú hámlasztó szérumokat már csak hetente 2-4 alkalommal ajánlott használni annak érdekében, hogy látványos eredményeket érjünk el, de elkerüljük a bőrirritációt.

 

AHA vagy BHA – Így válassz közülük

A szakértő szerint a kétfajta hámlasztó hatóanyag közül arcápolási céljainknak megfelelően érdemes választanunk. „Az AHA-t számos bőrprobléma, például a ráncok, hegek, pigmentációk, bőrszárazság kezelésére használják. A leghatékonyabb AHA, a glikolsav hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. A bőrre kerülve serkenti a sejtek azonnali megújulását, felfedi a friss, fiatal bőrt.” – magyarázza.

 

A béta-hidroxi-sav (BHA), a szalicilsav, a pórusokba hatolva fejti ki hatását. Itt oldja a faggyút, a betokosodott mitesszerekre is előnyösen hat, mivel a faggyú-dugót is képes kioldani, amely következtében a pórusok fellélegeznek és apróbbak lesznek. A szakértő szerint az igazi aduász, ha BHA-t Sarcosine-val alkalmazunk együtt egy hatóanyag készítményben. Így például a NATICS Redoux BHA és Sarcosine hámlasztó elsősorban az mitesszeres, pattanásos, zsíros bőrrel rendelkezők számára javasolt. 

Előző

Könnyed és új – Skinimalizmus...

Következő

Szépítő gondoskodás...

Kövess minket!