2024. Április 17. | Rudolf
Előző

A szép bőr a legszebb filter...

Következő

A mindennapok hősei...

Beach body helyett beach face!

A strandszezon még sosem volt ennyire közel, nemsokára tavak és medencék partján élvezzük a csodás nyarat! Ezzel párhuzamosan jön viszont a kínzó kérdés, mi lesz a beach body-val? Elértük, amiért annyira aggódtunk? Ahelyett, hogy alakunk miatt aggódnánk, időt és pénztárcát nem kímélve fektetnénk újabb és újabb diétákba, érdemes megfontolni a svéd  Foreo tanácsát: a hibátlan nyári megjelenéshez elég a tiszta arcbőr! Fordítsuk időnket és energiáinkat a beach face, vagyis a strandrakész arcbőr eléréshez, hogy magabiztosan érezzük magunkat a legforróbb napokon is.

 

TEGYÜK!

Vegyük könnyedén

Nyáron vegyük könnyedén a bőrápolást, de ne félvállról! A napi arcápolási rutin hosszán sose spóroljunk, ellenben alakítsuk rugalmasan, például az új időjárási körülményeknek megfelelően. Magasabb hőmérséklet, vagy nagyobb páratartalom mellett érdemes elhagyni a nehezebb, olaj alapú arctisztítókat, és ideje kipróbálni egy gyengédebb, habzó arctisztítót. A legfontosabb, hogy legyünk óvatosak azokkal a készítményekkel, amik fényérzékenységet okozhatnak. Ezek érzékenyebbé tehetik a bőrt, illetve a napfény hatására a hatásfokuk is csökkenhet.

 

Mindig használjunk fényvédőt

Mindig, egész nap, állandóan viseljünk fényvédőt! Különösen a nyári hónapokban, amikor a napok hosszabbak és az UV-sugarak erősebbek. A fényvédő krém használatával minimálisra csökkenthető az UV-károsodás, ami köztudottan felelős a ráncok, a foltok és egyéb öregedési jelek kialakulásáért. Ennél is fontosabb, hogy a fényvédővel csökkenthetőd a bőrrák kockázata. Ne feledjük a fényvédelem 20/2 szabályát: használjunk napvédőt 20 perccel a napfürdőzés előtt, és 2 óránként kenjük újra!

 

Arctisztítás, alaposan

A hőmérséklet és a páratartalom emelkedése miatt az arcbőr több olajat termel, a bőr ilyenkor könnyebben kipattogzik, ha nem gondoskodsz a megfelelő tisztításról. Fontos, hogy az elhalt hámsejteket, az olajat, az izzadságot és a nap folyamán használt napvédő krém maradványokat lemossuk az arcunktól. A gyengéd hámlasztás itt életmentő, ehhez ideális egy olyan arctisztító, mint a Luna3, ami segít megszabadulni a nap során felgyülemlett szennyeződésektől. Elég reggel-este egy-egy percig használni, hogy aztán egész nap ragyoghassunk!

 

Hidratáljunk, mintha nem lenne holnap

A hidratáltság létfontosságú az egészség és az egészséges bőr számára is! Fogyasszunk minél több vizet, hogy az egészséges ragyogásé legyen a főszerep! Célozzunk be legalább nyolc pohár vizet naponta. Tízet, ha a napot a tűző napon töltjük. Ne feledjük: csak a hidratált bőr a boldog bőr!

 

NE TEGYÜK!

Ne hagyjuk ki a hidratáló krémet

Kihagyná a hidratáló krémet, mert a forró nyári hónapokban hajlamos a bőre jobban zsírosodni és izzadni? Ne tegye! Ha elhagyjuk a hidratáló használatát, az nem segít a bőrödön, sőt, ronthatunk a helyzeten. A forróság miatt bőr már így is épp elég stresszesnek érzi magát, és most megtagadná tőle azokat a tápláló összetevőket, amik segítenek kivédeni a szennyező anyagokat, felveszik a harcot az irritáció és szárazság ellen? Válasszuk a könnyű formulát, mert a bőrnek ilyenkor is kell a hidratáló krém!

 

Ne sminkeljünk

Ahogy melegszik az idő és egyre több réteg lekerül, érdemes megfontolni, hogy az arcra is kevesebb réteget vigyünk fel. Aki nem tud smink nélkül élni, annak jó döntés, ha az alapozót egy színezett hidratálóra és egy könnyű korrektorra cseréli. Mindig figyeljünk a címkékre és válasszunk olyan terméket, ami nem okoz mitesszereket!

 

Csak semmi AHA, retinol vagy gyantázás

Messziről kerüljük el a retinolos és az AHA-készítmények használatát legalább három nappal a nyaralás előtt. Ezek a termékek kémiailag hámlasztják a bőrt, így az új bőr vékonyabbá, ezáltal hajlamosabbá válik a leégésre. Gyantáznál 24 órával a strandolás előtt? Ne tegyük! Különösen az arcon ne, mivel a gyanta teljesen eltávolítja a felső hámréteget, ez pedig egyenes út lehet a bőrkárosodáshoz.  

 

Ne vicceljük el a leégést

Ha már megtörtént, kezeljük: a hűvös borogatás mindig jó tesz a leégett bőrnek. Ezután alkalmazzunk krémes, tápláló bőrápolót a leégést követő napokban, hogy a bőrünk megkönnyebbüljön és megakadályozzuk a hámlást. Ha túlságosan is megcsókolta az arcbőrünket a nap, válasszunk egy tápláló arcmaszkot, lehetőleg E-vitaminnal,  zöld teával vagy aloe verával – ezek a hatóanyagok megnyugtatják és megvédik napégette arcot.

 

Előző

A szép bőr a legszebb filter...

Következő

A mindennapok hősei...

Kövess minket!