olívaolaj
Mártáshoz:
1 ek. fehér borecet
1/2 dl száraz fehér bor
2 db közepes méretű shalotta hagyma, egészen apróra vágva
10 dkg vaj
1- 2 ek. kapribogyó (ízlés szerint)
ízlés szerint só
Díszítéshez:
petrezselyem vagy metélőhagyma
Elkészítés:
Elsőnek készítsük el a mártást. Az ecet és a bor keverékében pároljuk meg hagymát. Amikor a folyadék a harmadára párolódik, fokozatosan adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Sózzuk, és alacsony hőfokon főzzük sűrű, mártás állagúvá. A végén tegyük hozzá a kapribogyót, azzal is főzzük további 1 percig. Az olívaolajban süssük meg – oldalanként 3-4 perc – a halszeleteket.
Kínáljuk grillezett zöldséggel, friss salátával vagy kifőtt tésztával. Díszíthetjük petrezselyemmel, vagy egészen apróra vágott metélőhagymával.