2022. Május 22. | Júlia, Rita
Előző

Churros...

Következő

Málnás sorbet...

Babka – mentesen

Hozzávalók:

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

20 dkg Mester család süteményliszt

1 cs porélesztő

5 dkg margarin

3 ek édesítő (1:4)

1 dl növényi joghurt

2 dl víz

 

Töltelék:

kb. 15 dkg Mester család kakaópor

ízlés szerint édesítő

annyi növényi tejszín, hogy kenhető masszát kapjunk

+ olaj a kenéshez

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzá dolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot, végül a vizet hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk. Lisztes lapon jól átdolgozzuk, kinyújtjuk és megkenjük az előzőleg kikevert töltelékkel. Felcsavarjuk, majd hosszában felvágjuk és egymásba tekerjük.

 

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük. 50 fokon kb. egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Forrás: Monna Konyhája

Előző

Churros...

Következő

Málnás sorbet...

Kövess minket!