2024. December 10. | Judit
Előző

Töltött padlizsán...

Következő

Csípős tintahal...

Zöldséges hal

Hozzávalók:

1 kg halfilé (ha nincs friss, jó a mirelit is)

9 dkg fenyőmag

1 csokor petrezselyem

4 ek. olívaolaj

5 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 tk. őrölt római kömény

2 dl citromlé

ízlés szerint só, bors

4 db közepes méretű burgonya

4 db közepes méretű sárgarépa

2 db nagyobb paradicsom

 

Elkészítés:

A burgonyát mossuk jól meg és héjastól karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk kis kockákra, a sárgarépát pucoljuk meg és karikázzuk fel. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele a fokhagymát, köményt, sót, borsót és locsoljuk meg 4 ek. citromlével. Tegyük rá a zöldségek felét, majd a halat és arra a maradék zöldségeket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük. Közben készítsük el a mártást. A fenyőmagot, petrezselymet, maradék citromlét, fokhagymát turmixoljuk jól össze. Ha kivettük a sütőből a halat locsoljuk meg a mártással. Kínálhatjuk főt rizzsel, burgurral, vagy piláffal egyaránt.

Előző

Töltött padlizsán...

Következő

Csípős tintahal...

Kövess minket!