Hozzávalók:
1 kg halfilé (ha nincs friss, jó a mirelit is)
9 dkg fenyőmag
1 csokor petrezselyem
4 ek. olívaolaj
5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 tk. őrölt római kömény
2 dl citromlé
ízlés szerint só, bors
4 db közepes méretű burgonya
4 db közepes méretű sárgarépa
2 db nagyobb paradicsom
Elkészítés:
A burgonyát mossuk jól meg és héjastól karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk kis kockákra, a sárgarépát pucoljuk meg és karikázzuk fel. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele a fokhagymát, köményt, sót, borsót és locsoljuk meg 4 ek. citromlével. Tegyük rá a zöldségek felét, majd a halat és arra a maradék zöldségeket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük. Közben készítsük el a mártást. A fenyőmagot, petrezselymet, maradék citromlét, fokhagymát turmixoljuk jól össze. Ha kivettük a sütőből a halat locsoljuk meg a mártással. Kínálhatjuk főt rizzsel, burgurral, vagy piláffal egyaránt.