2024. Április 22. | Csilla, Noémi
Előző

Egy nő a szívek világából...

Következő

A make-up mágiája...

A gyakorlat teszi a mestert

Rádóczy Andrea álma  egy saját hotel volt. Végül az álom valóra vált, jelenleg ő a balatonfüredi négy csillagos Hotel Silverine Lake Resort tulajdonos-igazgatója.

 

- Hogy került kapcsolatba a vendéglátással, turizmussal?

 

- Nekem lényegében erről szól az életem, ami úgy alakult, hogy miután szakirányú végzettséget szereztem, számos szállodában töltöttem be vezető pozíciót, értékesítési és marketing területen, tehát nálam is igaz a mondás, hogy a gyakorlat teszi a mestert.

 

- Miért éppen Füreden, miért éppen a yachtkikötő mellett épült meg a szállodájuk?

 

- Volt egy álmunk a férjemmel, hogy egyszer lesz egy saját hotelünk, ami a saját elképzelésünk szerint épül és üzemel.  Erre épp akkor adódott lehetőségünk, amikor a yachtkikötő melletti terület hasznosításra került.

 

- A tervezésnél, a belső terek kialakításánál mennyire próbált irányítani - igazából egy nő ízlését, odafigyelését érzem minden apró részletben.

 

- A nagy kihívás az volt, hogy a szálloda belesímuljon a környezetébe, de ne zárja el a közönség elől a partot. Füredi őslakosként ez számomra is egy természetes igény volt. Minden tervezési fázisban részt vettem, illetve találtunk egy fiatal ambiciózus belső építészt, aki kifejezetten igényelte is ezt a segítséget. Bézs, arany, terrakotta – ezek az uralkodó színek, amik az én ízlésemet tükrözik. Abszolút vállalom a mediterrán jelleget, szoktam mondani, olyan, mint egy toszkán kis ékszerdoboz. Már méreteinél fogva sem kíván konkurálni a többi helyi hotellel. Mi családi vállalkozásként családias, meghitt hangulatban tudunk gondolkodni – hozzáteszem, háromgyermekes családanyaként ez nem nehéz, sőt. Sokan kérdezik, miért hagytuk meg például a nádast a partszakaszunkon? Hát azért, mert nem a beach jelleg dominál a filozófiánkban, hanem a természethez való illeszkedés, a lehetőség a vízi madárvilág megfigyelésére, az elmélyült pihenésre – mindezt pár lépésre a promenádtól.

 

- Magyarán, keményen végigvitte az elképzeléseit. Ennek tükrében: mi a véleménye a női vezetőkről? Illetve önmagát milyen típusú irányítónak tartja?

 

- Azt gondolom erről, hogy nem a nemek szerinti felosztás a lényeg, hanem, hogy valaki jó, odafigyelő vezető, aki komplexen tud gondolkodni, vagy csak egy profittermelő objektum nyereségcentrikus, gépies irányítója. A pályám során azt tapasztaltam, hogy hosszú távon mind az üzleti partnerekkel, mind a vendégekkel, mind a kollégákkal szemben csak a korrektség kifizetődő.

 

- Ha elutazik, itthon, külföldön, mit figyel elsősorban a vendéglátóhelyeken?

 

- Nálunk legalább ötven százalékban „study tour” a családi nyaralás, mert óhatatlanul figyelem a közösségi tereket, a szolgáltatásokat. Leginkább pedig próbálom ellesni a magasabb kategóriás vendéglátás mesterfogásait. Hogy a trendi, mégis elegáns megjelenés kettősségét miként tudják megvalósítani.

 

- Mennyire tükrözi az ön ízlését a „ház” gasztronómiája - úgy gondolom, vannak bizonyos mediterrán prioritásai.

 

- Ez nem vitás, Olaszország, a Garda-tó környéke a kedvencünk, s egyértelmű, hogy nekünk, füredieknek nem a tengerpartokkal kell versenyeznünk. Egyébként ez könnyen megvalósítható, mert Fürednek eleve van egy mediterrán mikroklímája, ami mára már felértékelődött a vendégkör 70-80 százalékot adó belföldi hotelvendégek szemében is – többek között a közelség, illetve a számos helyen tetten érhető múlt század eleji hangulat okán. És igen, sok vitám volt a séfünkkel, aki az echte magyar konyha kiváló művelője, ennél fogva nehéz volt rávennem, hogy mediterrán ízek is felkerüljenek a palettára. Én viszont fontosnak tartom a wellness élményt egészséges ételekkel is megtámogatni és ebben következetes vagyok.

 

- Érezhető a művészetek iránti affinitása. E téren milyen elvek mentén vásárol vagy támogat?

 

- Helyi festőknek több alkalommal biztosítottunk bemutatkozást, elegáns megnyitóval, olykor pedig vásárolva is - ezek a művek főként a lakosztályokban kerültek kihelyezésre.

 

- Szeret részt venni füredi társasági eseményeken, vagy ez inkább csak a „muszáj” kategória?

 

- A lelkes lokálpatrióta számára semmi sem muszáj, ami előreviszi a közös dolgainkat, ennek csak az idő szab határt. Egy olyan eseményen, mint például az Anna Bál, legalább annyira kötelező, mint nagyszerű élmény minden évben ott lenni.

 

- Milyen közeli, vagy hosszú távú tervek foglalkoztatják?

 

- A közelmúlt nagy élménye volt számomra, amikor a visegrádi országok államelnökeinek találkozója zajlott nálunk – egyfelől hatalmas megtiszteltetés, másfelől a normál ügymenetünkhöz képest olyan volt ez a pár nap, mintha egy akciófilm forgatásán vettünk volna részt, annyi biztonsági ember volt itt. Állandóan napirenden lévő tervünk és álmom egyébként az, hogy ezt a négy csillagot a nemzetközi szállodai minősítések során feltornásszuk ötre.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Egy nő a szívek világából...

Következő

A make-up mágiája...

Kövess minket!