2024. Július 21. | Dániel, Daniella

Jó étvágyat a Nissannal!

A Nissan és egy csokornyi magyar „celeb” megpróbálja új tartalommal megtölteni a karácsony közeledtével kötelező jótékonyságot.

 

Minden hivatalos fényezés ellenére sokak számára nyilvánvaló, hogy a járványhelyzet következtében az ország egy jelentős része szó szerint éhezik. Akár klasszikus értelemben, akár átvitten, csak egy mosolyra, egy kedves szóra. A Jóakarat Társasága éppen ezt az űrt szándékozik betölteni több mint egy tucat hazai hírességgel (például Dobó Kata színművész-rendező, Bereczki Zoltán színművész-énekes, Béres Alexandra fitneszvilágbajnok, Hajnóczy Soma bűvész, Csoboth Adél, Gerendai Károly vagy épp Fluor Tomi) és számos támogató céggel (Lázár Chef, Kometa, Ceres sűtő, Kotányi, Soós tészta, Off Kultúrszövőgyár).

 

Azon túl, hogy december közepéig országszerte több tízezer adag babgulyást fognak kiosztani némi kenyér és mérhetetlen kedvesség mellett, legfontosabb üzenetként az adakozás örömét és fontosságát kívánják átadni, vagy ahogyan Bereczki Zoltán fogalmazott: „olyan világot szeretnének, ahol nem bűn szegénynek lenni, ahol természetese az, hogy aki tud, az segít annak, aki rászorul”.

 

A sajtótájékoztatón Béres Alexandra, az Unicef nagykövete az állandó, tervezhető jótékonykodás fontosságát emelte ki, de bepillanthattunk a résztvevők zöméhez hasonlóan a Nissan által támogatott Symphonia Alapítvány munkájába is, ahogyan a zene által a közösségi életre nevelik az otthonról szerényebb támogatást kapó gyerekeket. A show-t pedig bár elvitte Gáspár Zsolt (Zsolti gazda), ő sem csak ételt kíván osztani: jóllakott testvéreit minél nagyobb számban szeretné rávenni a COVID-oltás felvételére, hiszen mint mondja, ha ő nem lett volna beoltva, ma nem lenne közöttünk, s neki talán azok is elhiszik, akik az orvosoknak nem.

 

Jelentjük, itt kapcsolódott be a Nissan mint fő támogató, az alábbi időpontokban partnereikkel, ahol rögtön az adakozásnak is lehetőséget adnak: tartós élelmiszer leadási lehetőség is lesz, amelyeket majd a rászorulók számára juttatnak el az ünnepek alatt. Persze adakozni máshogy, mindig lehet, a túlfogyasztásnál sokkal egészségesebb és jobb, pláne annál, ha megromlott ételeket dobnánk ki. Inkább főzzük meg, adjuk oda annak egy kedves mosollyal, akinek épp nem jutna. Érdemes kipróbálni, mert adni is öröm, s valahol, valamikor az élet is vissza fogja adni: meg fogja hálálni.

 

Fontos információ, hogy míg a Nissan korábban a legtöbb egyéb nagy márkához hasonlóan gyári importőrrel volt jelen hazánkban, 2019 októberétől viszont magánimportőr képviseli. Ugyanakkor a korábbi cégből gyakorlatilag minden fontos vezető megmaradt, s bizony egy kisebb cég sok esetben rugalmasabban, a helyi piachoz passzolóan tud reagálni az ország igényeire és problémáira.

 

A Jóakarat Társasága még hátralévő télköszöntő közösségi ebédjei:
2021. november 18. csütörtök: Csorna

2021. november 19. péntek: Kunszentmárton

2021. december 2. csütörtök: Mezőtúr

2021. december 3. péntek: Jászapáti

2021. december 9. csütörtök: Kapuvár

2021. december 10. péntek: Mozsgó

2021. december 15. szerda: Budapest, Orczy Kert

 

Lázár chéf és partnerei, Bereczki Zoltán és Hajnóczy Soma főzése megtekinthető: ITT

Tóth Gábor Ákos

 

Kövess minket!