2024. Július 19. | Emília
Előző

Gyermekgyógyítók...

Következő

Csodalámpa Csemete Liget a Boldog Gyere...

Összefogás a Bátor Táborért

A Budapest-Sydney távolságot tették meg futva, túrázva és kerékpározva a Bosch dolgozói, hogy segítsenek a Bátor Tábornak. Több mint 120-an vettek részt az egy hónapig tartó kihívásban. A Bosch Budapesten dolgozó munkatársai a sikeres kampány során összesen hárommillió forintot gyűjtöttek az alapítványnak

 

Jótékonysági kihívást indított munkatársai körében a Bosch budapesti központja. A vállalat dolgozói egy hónapon át egy közös célért rótták a kilométereket, hogy minél nagyobb összeget gyűjtsenek a súlyos és krónikus beteg gyermekeket, valamint családjaikat segítő Bátor Tábor számára. A meghirdetett akcióhoz 120 kolléga csatlakozott, akik négy különböző sportágban teljesítettek kihívásokat, hogy segíthessenek az alapítványnak.

 

„A Bosch elkötelezett munkatársai egészségmegőrzése mellett, ezért helyezünk nagy hangsúlyt a sportolásra, amelyet különböző közös kihívásokkal teszünk még izgalmasabbá. Különösen nagy öröm, hogy úgy miközben sportolásra buzdítottuk a kollégákat, jó ügyet is támogattunk” – mondta Somogyi András a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban.

 

Egy hónap alatt Ausztráliáig jutott volna a Bosch csapata

A kihívás során minden teljesített kilométer után a vállalat 100 forint adományt ajánlott fel a Bátor Tábornak. A lelkes sportolók egy hónap alatt összesen 15 036 kilométert tettek meg a jó ügyért. A kollégák közül a legtöbben futottak, bicikliztek és túráztak. A futók közül a legnagyobb teljesítményt nyújtó kolléga egymaga 420 km-et tett meg az egy hónapos kihívás alatt, a kerékpárosok körében a leghosszabb megtett táv 392,5 km volt, míg a túrázók közül 458 ezer lépés megtétele volt a csúcs.

 

Megduplázott teljesítmény

A munkatársak erőfeszítését és komoly teljesítményét elismerve a Bosch a kihívás során összegyűjtött másfélmillió forintot megduplázta, így a vállalat összesen hárommillió forintot juttatott el a Bátor Tábor számára. Az alapítvány a Bosch támogatását a tavaszi táborok szervezésére, önkéntesek toborzására, valamint a tábori programok szervezésére és a gyerekek tábori étkeztetésére fordítja.

 

Kórháztól az iskoláig a gyógyulásban

A több mint 20 éves Bátor Tábor súlyosan és krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak nyújt sorsfordító élményeket. A programjaik segítségével eddig több mint 15 000 résztvevőnek adtak bátorságot, erőt. Az évek alatt az alapítvány programpalettája folyamatosan bővült, ma már az élményterápiás táborok mellett a kórházakba és az iskolákba is elviszik a táboros élményeket. A Bátor Tábor által szervezett valamennyi program a résztvevők számára ingyenes, az alapítvány működését kizárólag vállalati és magánadományokból tartja fenn.

   

Közös kihívással motiválják a kollégákat

A Bosch minden telephelyén, így Budapest mellett Hatvanban, Miskolcon, Makláron, valamint Egerben is többféle módon ösztönzi munkavállalóit az egészséges életmódra, a sportolásra. A sportoló munkahelyi közösségeket a Bosch különféle módon, például a nevezési díjak és belépők vásárlásával, mezekkel, pályabérléssel, edzésekkel, edzőkkel és felszerelésekkel támogatja. A Bosch kollégái széleskörű egészségmegőrző programokon vehetnek részt és rendszeres szűrővizsgálatokra is járhatnak. A vállalat 2013-ben létrejött és közel 2000 tagot számláló KSF közössége (Kultur, Sport und Freizeit) több kihívást is szervezett már a kollégáknak. A Bosch minden évben csatlakozik a Fut a cég versenysorozathoz is, a koronavírus-járvány megjelenésekor pedig egy 17 hetes online kihívás során tartották mozgásban a kollégákat.

 

 

 

 

Előző

Gyermekgyógyítók...

Következő

Csodalámpa Csemete Liget a Boldog Gyere...

Kövess minket!