2024. Július 21. | Dániel, Daniella
Világítás okosan
Design
Dizájn hírek és trendek
Előző

Egy örökéletű retro sztár...

Következő

Színek és formák...

A 2023-as év színe

A Pantone a „Magentaverse”-be, és a Viva Magenta-t, a „természetben gyökerező” „megerősítő” vörös árnyalatot választotta 2023-as év színének.

 

A Pantone előrejelzői 24 éve választják meg az Év színét egy olyan folyamatot követően, amelynek során szakértői „új színhatásokat keresve fésülik át a világot”.  Figyelik a „gyártás alatt álló filmeket, a művészeti gyűjteményeket, új művészeket, a divatot, a design minden területét”, népszerű utazási célpontok, valamint új életstílusok, játékstílusok és társadalmi-gazdasági feltételek” – legalábbis a Pantone ezt osztotta meg a szakemberekkel és a sajtó képviselőivel.

 

Ebben az évben az Art Basel Miami Beach-en mutatta be Eley Cheng, a Pantone alelnöke és vezérigazgatója, valamint Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke a 2023-as év színét, a Viva Magentát. Mellesleg mindketten olyan ruhadarabokat viseltek, amelyek ebből a színből készültek.

 

Beszédében Eley Cheng elmondta: „Arra törekszünk, hogy a szín azt a hozzáállást, életstílust és álmokat képviselje, amelyek egy adott pillanatban világszerte jelen vannak. Az év színe idén a bátorságra hív, kísérletezésre és megosztásra invitál bennünket. Ez a szín egyesíti a természet melegét a digitális tér végtelen gazdag lehetőségeivel. Ez elmélyíti önkifejezési módunkat. Ez biztosítékot és motivációt ad számunkra, hogy nyitottak maradjunk.”

 

Pressman hozzátettei, hogy a színválasztás „a fogyasztók hangulatának és hozzáállásának kifejezésére szolgál. Egy szín, amely tükrözi azt, amit tapasztalunk, egy szín, amelyet a tervezés minden területén áthatol; egy szín, amely az egész világon visszhangzik, egy olyan szín, amely azt tükrözi, amit az emberek keresnek, amire úgy érzik, hogy szükségük van, és ez a szín remélhet választ.”

 

 

 

 

 

 

Előző

Egy örökéletű retro sztár...

Következő

Színek és formák...

Kövess minket!