2024. Július 22. | Magdolna

Péter Šrámek – Ki vagyok én? (A Király Filmzene)

Péter Šrámek

Amióta „A Király” sorozat fut igencsak felpörögtek az események Peter Šrámek életében!

 

December végén új lemez érkezett, a sorozat címével azonos ’A Király – Filmzene & Symphonic’, ami a harmadik helyen indított a lemezeladásokat összesítő MAHASZ által állított toplistán. A szlovák gyökerű előadó nevére egyre többen kapják fel a fejüket, és most egy újabb videóklippel mutat meg magából egy falatot „Ki vagyok én?” címmel, amely a korong nyitószáma is egyben!

 

Miközben egyre népszerűbb a főcímdal, a „Jöjj velem” - hiszen 20. helyen áll jelenleg a YouTube trending figyelőjén egyre jobb helyezést elérve és nézettsége bőven a félmillió felett hasít –, ezúttal egy jóval líraibb darab kapott videóklipet.

 

A debütáló „Ki vagyok én?” „A Király” sorozat filmzenei nyitó dala, amely meglepő módon elsőként íródott meg a valóságban is. A 2 CD-ből álló és Zámbó Jimmy legkedvesebb szimfonikus darabjaival kiegészülő anyag filmzenei producere Csicsák Norbert tökéletesen megérezte, hogy milyen hangulatú felvétellel és hangszereléssel tudja megszólítani Jimmy közönségét, ami úgy emlékeztet a néhai énekes zenei világára, hogy nem tűnik másoltnak, hanem egyértelműen új szerzemény érzetét kelti. Peter Šrámek is olyan átéléssel adja ezt elő, mintha saját zenei indulását, álmait tolmácsolná.

 

„A dallal szinkronban azt is mondhatnám, hogy egyre többen tudják, hogy „Ki vagyok én” Annak idején, amikor jött ez a lehetőség, ez volt az első zene, amit először hallottam az albumról és rögtön beleszerettem!” – meséli Peter Šrámek, aki elmondta azt is, hogy egyre nagyobb reflektorfénybe került a szériával, s hangját egyre többen ismerik fel, tudják, kit hallanak „A Király”-ban, s már nem feltétlenül Zámbó Jimmyvel azonosítják.

 

A dal hangulatát nagyban erősíti a szimfonikus hangszerelés is, amely az Erkel Ferenc-díjas hegedűművész, énekesnő-zeneszerző, Szirtes Edina Mókus csodálatos munkáját dicséri, illetve kiemeli a fiatal Jimmy karakterét Joós István által írt szöveg, aki személyes tapasztalatával még hitelesebbé teszi ezt a mai nyilvánosság számára nem ismert előadói életszakaszt.

 

„Talán kijelenthető, hogy aki zenélésre adja a fejét annak a képzeletében biztosan megjelennek a színpadok, a tapsoló tömeg, a sikerek, elismerések. Jimmy esetében nem csupán a filmben igaz ez, hanem a valóságban is csak a zenében látta a boldogulását és ebből az érzésből semmi és senki sem mozdíthatta el” – osztotta meg a szövegíró és a Magneoton vezérigazgatója, Joós István, akit a sorozatban Dankó István alakít.

 

A film egyik kocsmajelentében hangzik egy rövid részlet a zeneszámból, ahol a vendégek valami mulatósabb nótára vágynak, de Jimmy szemében ott ég a tűz, és ahogy a kiadványban is elhangzik „a véletlen majd egyszer felemel, de úgysem adom fel, nem adom fel”!

  

Video klipp ITT  

Kövess minket!