2023. November 30. | András, Andor

Varázstükör

A költészet napját ebben az évben a Playback Színház Szepes Mária verseivel ünnepli. De mit is jelent ez a gyakorlatban? A nem előre megírt, interaktív előadás során a Szepes Mária Alapítvány segítségével kiválasztott versekre reagálnak, illetve a közönség által hozott verseket, idézeteket varázsolja élővé a színház társulata.

Ha a színjátszásnak ez a műfaja Szepes Mária fénykorában is létezett volna, biztos, hogy az írónő nézőként is lelkes közreműködője lett volna az előadásoknak. Hiszen, mint ahogyan írta: „Valódi kincsedre emlékszik valaki tudattalanod mélyén”.

Mit jelentenek nekünk, olvasóknak Szepes Mária szavai, gondolatai, művészete? Aki eljön az előadásra, hozza el az egyik kedves versét vagy idézetét tőle, és mesélje el, miért fontos számára az, és milyen módon nyert jelentést az életében. A néző mesél, a színészek pedig élővé varázsolják azt a playback színjátszás eszközeivel. Ez a műfaj egyedi és megismételhetetlen hangulatot, érzelmeket hoz létre, a nézőt egy különleges világba kalauzolja el.

Helyszín és időpont: MagNet Közösségi Ház, 2022. április 11.

 

Kövess minket!