2024. Február 21. | Eleonóra
Előző

Petőfi x Szendrey: szabadakarat ...

Következő

XXI. Keszthelyi Táncpanoráma...

Soul Stage 1

Makranczi Zalán

Új kulturális tér nyílik Budapest központjában, a Teréz körúton, Soul Stage 1 néven Szakács Barbara alapító vezetésével.  A név, a brand már ismerős lehet azoknak, akik találkoztak vagy részt vettek azokon a programokon, amelyek színteret nyújtanak minden olyan tevékenységnek, amelyekkel az önismeretet mélyíthetik el.

 

A Soul Stage 1 egy olyan találkozási pont a főváros belsejében, ami színházzal, művészetekkel, önismerettel, kultúrával kapcsolatos programoknak ad otthont. Lakásszínházi előadások várják mindazokat, akik egy új kulturális közösség részévé szeretnének válni.

 

A Soul Stage 1 projekt célja, hogy minél több előadással, minél aktívabban vegye ki a részét a független színházak és előadások életéből. A közösségi hely támogatja a fiatalokat abban, hogy pályakezdők, szárnyukat bontogató ifjú művészek számára teret és lehetőséget biztosít a bemutatkozásra. Ezért a Soul Stage 1 Lakásszínház mentorprogramot is hirdet, melynek keretében ingyenesen nyújt termet próbákhoz, helyet ad előadásoknak, valamint segít a közönségszervezésben is.

 

A Lakásszínház tevékenységének célja a kultúra széleskörű népszerűsítése, különösen napjainkban, amikor a függetlenek helyzete ennyire nehéz és bizonytalan. Ezért a másik fontos célja az intézménynek, hogy befogadással támogassa azokat a független előadókat, társulatokat, akik nehéz helyzetbe kerültek, mert játszóhely nélkül maradtak. Nekik is szeretne a Soul Stage 1 segíteni azzal, hogy teret biztosít részükre, ahol alkothatnak, elgondolkodtathatnak és élményt nyújthatnak nézőiknek.  

 

A Soul Stage 1 szeptemberi programjában olyan önálló estek kapnak helyet, amelyet korábban már láthatott a közönség, de itt és most a Soul Stage Lakásszínház színpadán lesz újra látható, továbbá egy premier darabbal is várjuk a nézőket.

 

Szeptember 18. - 19:00
G-monodráma
Rendezte: Hidvégi Nóra
Előadja: Györgyi Anna


Szeptember 22. - 19:00
A védőbeszéd
Rendezte: Czeizel Gábor
Előadja: Makranczi Zalán 

 

Szeptember 28. - 19:00
Nem, nem köszönöm

Írta és rendezte: Egressy Zoltán
Előadja: Gubik Ági

Szeptember 29. - 19:00
A Törpe – PREMIER ELŐADÁS!!!

Játsszák a Nézőművészeti Kft művészei: Katona László és Kovács Lehel


Helyszín:
1063 Budapest, Teréz krt. 10. 1 em. / 8.)Előző

Petőfi x Szendrey: szabadakarat ...

Következő

XXI. Keszthelyi Táncpanoráma...

Kövess minket!