2024. Május 24. | Eszter, Eliza

Dalok a túlélésről

Az élet a legnagyobb rendező, mondják színházi berkekben, s ez most többszörösen is igaz. A veszprémi Pannon Színház ugyanis évadzáró előadást tervezett, Tompos Kátya - Hrutka Róbert: Mesék Európából címmel, ám ez a művésznő elhúzódó betegsége miatt ez sajnos meghiúsult.

 

A produkció menedzsmentje, Hrutka Róbert zeneszerző és a színház kérésére ekkor az ország egyik legismertebb művésznője, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Udvaros Dorottya sietett a színház és a nézők segítségére – megmentve ezzel az évad méltó záróakkordját.

 

A legendás és ikonikus színésznő, sok-sok meghatározó és véleményformáló film főszereplője, számtalan szakmai díj birtokosa a Majdnem valaki című albumára épülő zenés utazással áll színpadra, melyben a csodás és néha szórakoztató emberi történetek Bereményi szemüvegén keresztül mutatják meg, milyen is ez a kor, amiben létezünk, szeretünk, élünk, vagy csak – nomen est omen - TÚLÉLÜNK.

 

Az est dalszövegeinek szerzője Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, zenéjét Hrutka Róbert, Artisjus és Fonogram-díjas zenész, énekes, zeneszerző írta.

 

Helyszín és időpont: Veszprém, Pannon Színház, 2023. április 26., 27., 30  

 

Kövess minket!