2024. Június 20. | Rafael

16. Győrkőcfesztivál

Az ország legnagyobb összművészeti, családokat megszólító ingyenes fesztiválját az idén már 16. alkalommal rendezi meg a főszervező Vaskakas Bábszínház Győr belvárosában a Rába folyón ringó Radó-szigeten, a rakpartokon, sétányokon, ligetekben, a győri vár árnyékában, utcákon, tereken, a négy folyó városának szívében.

 

A tíz művészeti helyszín (Meseváros, Győrkőcfalu, Fess-liget, Vers- Játszó-Tér, Tudós - kikötő, Hullámtér, Muzsika-köz stb.)  rengeteg játékkal, előadással, koncerttel, táncházzal várja a családokat. A történelmi belvárost elfoglalják a bábosok, énekmondók, gólyalábasok, színészek, kézművesek, képzőművészek, meseírók, költők, tudósok, zenészek, népművészek, válogatott csepűrágók, hogy július 1-2-án virradattól késő estig minden gyerek jól mulasson, alkothasson, játszhasson, fantázia- s meseszárnyon az égig szárnyalhasson.

 

Minden fesztiválozó győrkőc, ki csuklóján viseli a fesztivál karkötőjét, térítésmentesen veheti igénybe a fesztivál valamennyi aktivitását. Ehhez a csodakarkötőhöz egy fotóért, vagy egy önarckép-rajzért cserébe juthatnak hozzá a fesztiválra érkező 0-14 éves korú gyerekek, ahogy a felhívásban is áll: Hozd magaddal a mosolyod az arcodon és egy rólad készült fotón vagy rajzon! "

 

Július első hétvégéjén, a Megnyitó ceremónián a gyerekek átveszik a város kulcsát, és a játszótérré varázsolt belvárost, hogy együtt szárnyaljanak az égig a 16. Győrkőcfesztiválon.

Helyszín és időpont: Győr, 2023. június 30 – július 1.

 

Kövess minket!