2024. Május 18. | Erik, Alexandra
Előző

Babylon...

Következő

Ennio Morricone a moziban...

Vérapó

Ez nem lesz egy csendes éj… Amikor egy csapat zsoldos betör egy jómódú család birtokára szenteste, és túszul ejtenek mindenkit odabent, a támadók nincsenek felkészülve az igazi meglepetésre: Mikulás (David Harbour) is ott van a terepen, és meg fogja mutatni, hogy a Télapó nem egy szent…

 

A Senki, a John Wick, az Atomszőke, a Deadpool 2 és a Halálos iramban: Hobbs & Shaw mögött álló 87North új, szénfekete ünnepi thrillere azt üzeni, hogy mindig a pirosra érdemes fogadni. A rendező Tommy Wirkola (Boszorkányvadászok, Náci Zombik-sorozat), a forgatókönyvet a Sonic, a sündisznó írói, Pat Casey és Josh Miller jegyzik.

 

A Mikulás – David Harbour

A Mikulás szerepére ideális színész megtalálása alapvető fontosságú volt. A szerephez olyan valakire volt szükség, aki a Mikulás melegségét és jóindulatát, de ugyanakkor a Mikulás fizikumát és a bonyolult harcjelenetekhez szükséges edzettséget is birtokolja. „Olyan valakinek kellett lennie, aki a Mikulás természetes gravitációjával, kedvességével és nagylelkűségével rendelkezik. A felszín alatt is kellett lennie némi titokzatosságnak, mert a mi Mikulásunk egy nagyon bonyolult, sokrétű ember” McCormick McCormick mondta a film rendezője, Wirkola. „Nemcsak seggberúgnia kellett ügyesen, hanem az érzelmi pillanatokat is át kellett tudnia adni. David Harbour volt az első személy, aki mindezek kombinációjával rendelkezett.”

 

Harbour előnye volt az is, hogy a közönség számára ő maga is egy kicsit rejtélyes személyiség. „Davidben az az érdekes, hogy bár egy szuper nagymenő színész, mégis képes arra, hogy el tud tűnni a karaktereiben” – mondja az egyik producer, McCormick. „Ezt színészként nehéz elérni, De neki sikerült, úgy, hogy közben a személyisége nem szorította háttérbe a Mikulást. Mélyen beleásta magát a forgatókönyvbe és még inkább brillírozott, amikor a forgatásra került a sor. Volt néhány nagyszerű ötletei a Mikulás háttértörténetével kapcsolatban, ami segít a közönségnek a kapcsolatteremtésben és az azonosulásban.”

 

Harbour munkája mélyebbé tette a Mikulás háttértörténetét, és lehetővé tette a közönség számára, hogy megtalálja a mélyebb kapcsolatot, és empátiát találjon a karakterrel. „Amikor a filmben találkozunk vele, a Mikulás egy mogorva férfi, aki már nem szereti a karácsonyt, de a felszín alatta egy megtört ember. Ez emberséget ad a figurának, és emberségessé teszi őt.

Ezek az apró villanások David javaslataiból jöttek.” mondta a szintén producer, David Leitch.

                   

Bemutató: 2022. dec.1. r.: Tommy Wirkola, sz.: David Harbour, John Leguizamo, Edi Patterson, Cam Gigander, Alex Hassel, Alexis Louder, Beverly D’Angelo ­ UIP-DunaFilm

Korhatár: (18)

                          

Előzetes ITT

 

Előző

Babylon...

Következő

Ennio Morricone a moziban...

Kövess minket!