2024. Július 19. | Emília
Előző

Amszterdam ...

Következő

Beugró a paradicsomba...

Mrs. Harris Párizsba megy

Ada Harris a második világháború utáni Londonban takarítónőként keresi kenyerét. Magányosan él, amióta szeretett férje, Eddie eltűnt a háborúban, de nem olyan fából faragták, hogy emésztené magát a balszerencse okán vagy panaszkodna a körülmények miatt. Ám amikor a mindig gyakorlatias észjárású Ada felfedez egy elragadó Christian Dior-ruhát az egyik tehetős munkaadója hálószobájában, maga is meglepődik, milyen égető sóvárgást érez. Ha ilyen éteri, gyönyörű műalkotás birtokosa vagy, az valóban megváltoztathatja az életed.

 

Pluszmunkákat vállal és minden fillért félrerak – még a lóversenyen is szerencsét próbál –, így összejön a pénz egy Dior-ruhára. Búcsút int legjobb barátainak, Violetnek (Ellen Thomas) és Archie-nak (Jason Isaac), és Párizsba indul, hogy felkeresse a nevezetes Dior Házat és valóra váltsa álmait. Ám amikor megérkezik, Ada előtt meglepő akadályok tornyosulnak, például a Diort képviselő félelmetes Madame Colbert, akinek feláll a hátán a szőr pusztán a gondolattól, hogy egy takarítónő dizájnerruhát akar viselni.

 

Ám bármilyen akadályok merüljenek föl, Ada nem hajlandó a ruha nélkül eljönni Párizsból. Rendíthetetlen elszántsága elbűvöli a Dior idealista könyvelőjét, Andrét, Natashát, a kedves modellt és az arisztokratikus Marquis de Chassagne-t, aki Párizs legpartiképesebb agglegénye. Ada hamar rájön, hogy a saját életének alakításával a környezetében élők sorsát is kezdi megváltoztatni. Még a Dior Ház megmentésében is tud segíteni.

 

Anthony Fabian forgatókönyvíró-rendező Paul Gallico 1958-ban megjelent regényéből készítette lenyűgöző modern tündérmeséjét arról, hogy soha ne adjuk fel álmainkat, bízzunk a barátság erejében és mindig maradjunk hűek önmagunkhoz.

 

Bemutató: 2022. október 20., r.: Anthony Fabian, sz.: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Babtista, Jason Isaacs, Lucas Bravo – UIP Duna Film

Korhatár: (12)

 

Előzetes ITT

Előző

Amszterdam ...

Következő

Beugró a paradicsomba...

Kövess minket!