2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Vérapó ...

Következő

Azt mondta...

Ennio Morricone a moziban

Ennio Morricone

Az Ennio Morricone egy 2021-es olasz dokumentumfilm a 2020 nyarán, 91 évesen elhunyt zeneszerzőről. Rendezője az a Giuseppe Tornatore, aki többek között az Oscar nyertes, Cinema Paradisót is készítette.

 

Ekkor dolgozott először a maestróval, együttműködésük pedig további 12 alkotásban folytatódott, így közel 3 évtizednyi munkakapcsolattal és néhány korábbi dokumentumfilmmel a háta mögött nem alaptalanul vágott bele a 156 perces életrajzi megemlékezésbe.

 

Hazájában természetesen egyből megkezdődtek a tiszteletére és emlékére egyszerre szóló dokumentumfilm, az Ennio Morricone munkálatai, amely végül szinte napra pontosan egy évvel halála után, 2021-ben lett bemutatva először Velencében. Több mint két és félórás hosszával egy kellően grandiózus produkció készült el.

 

Az alkotás körbevezet minket a Sergio Leonéval való legendás zenéktől az Aljas nyolcasig, amellyel Quentin Tarantino nemcsak, hogy először használt komponistát, mindjárt Oscar-díjassá tette az olasz ikont, aki korábban már rendelkezett életműdíjjal is. A dokumentumfilm betekintést nyújt Morricone világkörüli turnéiba, miközben olyan megszólalók sztorizgatnak a rendezőn kívül, mint Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

 

Bemutató: 2022. XI.3., rendező: Guiseppe Tornatore – Pannonia Entertainment 

Korhatár: (12)

 

Utánajártunk:

Ennio Morricone emlékturné hazai állomása a Papp László Budapest Sportarénában, 2022. december 18-án lesz. 

 

Előzetes ITT

 

Előző

Vérapó ...

Következő

Azt mondta...

Kövess minket!