2024. Április 15. | Anasztázia, Tas

Stefania Auci: Szicília oroszlánjai

Nincsenek korlátok, ha a hatalom megszerzése a cél! Titáni küzdelmek, ahol nincs helye a szerelemnek és a bocsánatkérésnek – a bosszúnak annál inkább! Egy család kihívást intézett a világ felé – majd miután meghódította azt, legendává lett. 70 év és 3 generáció, Szicília a 19. században, egy család társadalmi és politikai felemelkedésének nagyívű története.

 

Szicília koronázatlan királyainak valós, inspiráló története Stefania Auci nemzetközi bestsellerében elevenedik meg újra: a mindenre elszánt, ambiciózus Florio család férfi tagjai a vagyon és a hatalom megszerzése érdekében készek a legnagyobb áldozatra is: szeretteik, így a saját boldogságuk feladására is. Ebben a különleges, 19. századi eposzban a nők – anyák, feleségek, szeretők, leányok – csak játékszerei a történelemalkotó, társadalmi és politikai befolyást szomjúhozó férfiaknak, akik szenvedélyesen küzdenek a sors ellen: többé akarnak válni, mint akinek születtek. Sőt mindenkinél nagyobbá! Mindegy, milyen áron – mert minden és mindenki megvásárolható!

 

A Szicília oroszlánjai-ban a nincstelen menekültként Palermóba érkező testvérpár, Paolo és Ignazio Florio, valamint leszármazottjaik nagyszabású – mégis meghitt –, a mesés gazdagságig ívelő, lebilincselő története háttereként pedig ott vibrálnak a két évszázaddal ezelőtti Szicília városainak és tájainak jellegzetes színei, illatai és vérbő figurái.

 

A Floriók felemelkedését elbeszélő családregény első kötete az 1799 és 1868 közötti hét évtized történetét meséli el – ahogy a napóleoni háborúk, majd az itáliai egységet kiharcoló forradalmak, a sziget arisztokráciájának felsőbbrendű gőgje és a palermóiak idegenekkel szembeni megvetése dacára a Floriók elérik, hogy Palermo, sőt egész Szicília szó szerint a lábaiknál heverjen.

 

A Szicília oroszlánjai olyan hatalmas sikert aratott, hogy a megjelenést követő hónapokban Olaszországban hétszer kellett újranyomni a könyvet, milliós példányban kelt el, már készül belőle a televíziós sorozat. Az amerikai, spanyol, francia, német, holland kiadás után végre a magyar olvasók is megismerkedhetnek ezzel a nagyszabású, generációkon átívelő családtörténettel – ahogy a 19. század első felének Szicíliájával nemkülönben!

 

VÉLEMÉNYEK

„Nagy látószögű, epikus karriertörténet – ami nem téveszti szem elől a családi élet megannyi apró mozzanatát sem.” – Kirkus Review

 

„Az erős személyiségek lenyűgöző világa, melyben összefonódnak a történelem és a magánélet eseményei.”–  Corriere della Sera

 

„Egy legendás család a történelem és a magánélet izgalmas keresztmetszetében.” – Vanity Fair

 

„A vibráló élet regénye – szerelemről, álmokról és árulásokról.” – Marie Claire

 

NÉVJEGY

Stefania Auci (1974) a szicíliai Trapaniban született ugyan, de amióta az eszét tudja, palermóinak érzi magát, jelenleg is ebben a városban él. Ügyvédnek tanult, tanár lett, végül az írás mellett kötelezte el magát. A hatalmas hazai és nemzetközi sikert aratott Florio-sagát, a Szicília oroszlánjai-t 2019 májusában vehették kézbe először az olvasók.

 

Kövess minket!